لزوم توجه به فرهنگ سازی و آموزش در بخش مالیاتی
رئیس اتاق بازرگانی زنجان با بیان اینکه فرهنگ سازی و آموزش در بخش مالیاتی مد نظر قرار گیرد، گفت: خدمات ارائه شده در استان که ناشی از اخذ مالیات بوده نیز باید اطلاع رسانی شود.

به گزارش پایگاه خبری فناوری اطلاعات زنجان،علی یگانه اظهار داشت : در شرایط غیر عادی و تحریم، حل مشکلات مالیاتی واحدهای تولیدی و فعالان اقتصادی و حمایت از آنها در استان، نیازمند راهکارهای اساسی است.
وی با بیان اینکه فعالان اقتصادی در استان همواره شفافیت عملکرد داشته و در پرداخت مالیات خود پیشقدم بوده اند، افزود: بخش مالیاتی در تولید و صادرات و فعالیت های اقتصادی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است چرا که کوچکترین مشکل در این بخش واحدهای تولیدی را دچار مشکلات عدیدهای در امور خود می کند.
وی با بیان اینکه وضعیت هیأت های حل اختلاف مالیاتی در حال حاضر از روند مثبتی برخوردار شده است، خاطرنشان کرد: شفافیت در امور، مشکلات ۲ طرف را نیز حل خواهد کرد و این آمادگی در اتاق بازرگانی زنجان وجود دارد تا با همکاری و تعامل سازمان امور مالیاتی از میزان مشکلات فعالان اقتصادی بکاهد.
رئیس اتاق بازرگانی زنجان با بیان اینکه فرهنگ سازی و آموزش در بخش مالیاتی مد نظر قرار گیرد، تصریح کرد: خدمات ارائه شده در استان که ناشی از اخذ مالیات بوده نیز باید اطلاع رسانی شود.
در ادامه این جلسه اعضای هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی زنجان نیز به بیان مشکلات و موضوعات مالیاتی بخش خصوصی اقدام کردند.
محمود ضرابی نایب رئیس اول اتاق بازرگانی زنجان با اشاره به اینکه بعضی از امور از جمله مالیات ارزش افزوده و موضوع فاکتورها در این شرایط واحدهای تولیدی را دچار مشکل کرده است، افزود: در این بین اخذ فاکتور یکی از مشکلات اساسی است چرا که در بازار برخی به صورت سنتی فعالیت دارند.
مهدی رنگ رونا عضو هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی زنجان نیز در این جلسه با بیان اینکه تغییرات اساسی و مطلوبی در سازمان امور مالیاتی استان زنجان شکل گرفته است، تصریح کرد: کسب تجربه و ارائه آموزشهای لازم به ممیزیها در برخورد با فعالان اقتصادی و همکاری با آنها از موارد مهمی است که باید به آن توجه شود.
وی با بیان اینکه در حوزه صادرات استرداد افزایش ارزش افزوده تسریع و باید با اعتماد متقابل پیگیری شود، خاطرنشان کرد: عدم بهروزرسانی آمار بانک مرکزی یکی از اشکالات اساسی این بخش است که در این بین سازمان توسعه تجارت، بانک مرکزی، گمرک و امور مالیاتی باید با همکاری یکدیگر و با هماهنگی و بهروزرسانی آمار خود فعالیت کنند.
صمد یوسفی عضو هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی زنجان نیز در این جلسه با بیان اینکه اطلاعات سازمان امور مالیاتی از فعالان اقتصادی تکمیل است، ادامه داد: مشکل مهم در این بخش موضوع اجرایی است که باید با دقت اقدام شود.
وی با اشاره به اینکه مشکلات عدیده در بخش مالیاتی از جمله طولانی شدن برخی فرآیندها و … فعالان اقتصادی را دچار مشکل میکند، ابراز کرد: فعالان اقتصادی در این شرایط سخت همواره پای کار بوده و حتی در برخی موارد جان خود را نیز به مخاطره انداختهاند، اما فعالیتهای کاری خود را با تمام مشکلات پیگیری میکنند.
در ادامه محسن عطائیان عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی زنجان با اشاره به ماده ۲۸ قانون بهبود مستمر کسب و کار، خاطرنشان کرد: از اجرای این قانون ۱۱ سال سپری شده اما استان میتواند در پیگیری موثر آن به عنوان آغاز کننده این روند اقدام کند.
وی با اشاره به موضوع اخذ مالیات از تراکنشهای بانکی خاطرنشان کرد: بانک مرکزی میتواند با تعامل با سازمان امور مالیاتی اطلاعات را به صورت کامل دریافت و منشاء جابهجایی را در محاسبه مالیات مدنظر قرار دهد.
عطائیان با اشاره به روش گردش پروندهها در هیأتهای مالیاتی، بر لزوم دسته بندی برای بررسی با دقت و تصمیم گیری تاکید کرد و افزود: ارائه برگهای از خلاصه گزارشها در هیأتها میتواند نمایندگان بخش خصوصی را نسبت به اشراف در پروندهها کمک شایانی کند.
علیرضا حجازیان عضو دیگر هیأت رئیسه اتاق بازرگانی زنجان نیز در این جلسه با اشاره به لزوم اعتماد و همکاری سازمان مالیاتی با بخش خصوصی، تصریح کرد: افزایش نرخ ارز و نوسانات آن فعالان اقتصادی را دچار مشکلات عدیده ای کرده است.
وی ادامه داد: با توجه به این قبیل مشکلات، در حال حاضر حمایت از واحدهای تولیدی به ویژه در بخش امور مالیاتی باید پررنگتر از سایر موارد پیگیری شود تا چرخه اقتصاد دچار مشکلات بیشتر نشود.
هاشم حاج علی اکبری عضو دیگر هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی زنجان نیز در این جلسه با اشاره به لزوم فرهنگسازی و آموزش در بحث امور مالیاتی خاطرنشان کرد: نظارت بر نحوه هزینهکرد مالیاتها در امور ضروری کشور یکی از نیازهایی است که باید مد نظر قرار گیرد.