به گزارش پایگاه خبری فناوری اطلاعات زنجان،طیب جعفری،در نشست خبری با اصحاب رسانه ضمن تشریح شیوه پرداخت یارانهها اظهار داشت: دهکبندی افراد بر اساس میزان دارایی مثل خودروهایی که خریدهاند، حساب بانکی و خرج و مخارج آنها تعیین شده بود و بر همین اساس هم یارانه پرداخت شد.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان زنجان تصریح کرد: با این حال افرادی که به هر نحوه به دهکبندی خود اعتراض داشتند، میتوانستند از طریق سامانه جامع رفاه ایرانیان در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به آدرس hemayat.mcls.gov.ir اعتراض خود را ثبت کنند تا از یارانه برخودار شوند.
وی به شرایط استان زنجان در بحث یارانه هم اشاره کرد و گفت: بر اساس آمار حدود 90 درصد مردم زنجان یارانه معیشتی را گرفتهاند، اما پیش بینی ما این است که رقم بیشتر از این باشد، چون به حساب معترضان هم این مبالغ واریز شده است.
این مقام مسئول با تاکید بر تامین حداقل معیشت کارگران برای توزیع ثروت در جامعه، ادامه داد: حمایت از زندگی مردم جامعه تاثیر مستقیم بر رشد و توسعه اقتصادی دارد.
جعفری با اشاره به حفظ و حمایت از اشتغال در حوزه روابط کار تصریح کرد: در طول سال در استان زنجان، بالغ بر 4 هزار پرونده بررسی و رفع اختلاف میشود.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان زنجان نظارت و صیانت بر حق و حقوق کارگران واحدهای تولید از طریق این مجموعه را حائز اهمیت عنوان کرد و اظهار داشت: در این بازه نیز اداره کل کار زنجان همه تلاش خود را انجام میدهد.
جعفری با اشاره به تصویب قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت گفت: این قانون به دنبال آن است که امتیازات، مشوقها و تسهیلگریهایی انجام دهد که در نتیجه آن شاهد افزایش نرخ رشد جمعیت در کشور باشیم.
وی با بیان اینکه پنجره یا فرصت جمعیتی، محور جهش اقتصادی کشور است، اظهار داشت: این پنجره از سال 1380 و با عبور جمعیت 14 تا 65 سال از 50 درصد جمعیت کشور، باز شده و جمعیت در سن کار به حداکثر خود رسیده که شتاب رشد اقتصادی را افزایش میدهند و پنجره جمعیتی احتمالاً تا سال 1430 ادامه خواهد داشت.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان زنجان با بیان اینکه با ورود به سال 1430 تعداد افراد سالمند در کشور افزایش خواهد یافت، خاطرنشان کرد: اگر از این پنجره و بازه زمانی به خوبی استفاده کنیم، رشد اقتصادی مطلوب را در کشور تجربه خواهیم کرد وگرنه این فرصت را از دست خواهیم داد.
جعفری با بیان اینکه هر کاری که در مورد معیشت کارگران انجام شود، هزینه نیست یلکه سرمایهگذاری است که اثر اقتصادی دارد، افزود: کمک به معیشت کارگران، آینده کشور از لحاظ حفظ مشارکت اقتصادی موجود را تضمین میکند.
وی با بیان اینکه وظایف ما جنبه خدماتی دارد، گفت: واحد روابط کار، مسئولیت صیانت از نیروی کار و حفظ ساختار سهجانبهگرایی حوزه کارگری و کارفرمایی را دارد.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان زنجان با بیان اینکه بیش از 4 هزار پرونده در طول سال در حوزه کارگری و کارفرمایی در هیاتهای حل اختلاف، بررسی و حل میشود، خاطرنشان کرد: آرای هیاتهای حل اختلاف، طبق قانون بوده و قابلیت اجرایی دارند همچنین سالانه 8 هزار بازدید از واحدهای تولیدی و صنعتی انجام میشود.
جعفری با بیان اینکه مسائل رفاهی، بهداشت محیط کارگری و مسائل فرهنگی در این حوزه پیگیری میشود، اظهار داشت: تلاش میکنیم تا بازرسیها هوشمندتر و هدفمندتر باشد.
وی با اشاره به حوزه تعاون افزود: تعاون، بهترین مجرا و فرصت برای ایجاد درآمد و توزیع عادلانه ثروت است و در صورتی که به درستی عمل شود، میتواند به توزیع عادلانه ثروت کمک کند که به دنبال توسعه کیفی و نظارت بر تعاونیها هستیم.
جعفری با بیان اینکه حوزه امور اجتماعی نیز مسائلی ماند ورزش کارگری، توسعه ظرفیتها در این بخش و مسائل فرهنگی و اجتماعی کارگران را پیگیری میکند، ادامه داد: برای مثال؛ اعتیاد در محیطهای کارگری، یکی از آسیبهایی است که با همکاری شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان پیگیری میشود و استان زنجان، کمترین میزان این آسیب را دارد.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان زنجان با بیان اینکه این دستگاه، متولی هیچکدام از بخشهای صنعت، کشاورزی و خدمات در اشتغال نیست اما متولی پیوست اشتغال طرحهای اقتصادی است، گفت: سامانه کشوری رصد اشتغال هرگونه فعالیت اقتصادی استانها که منجر به اشتغال میشود را رصد میکند و در این زمینه، اشتغال خُرد را جدیتر از گذشته دنبال میکنیم تا نیاز کوتاهمدت به فرصتهای شغلی را تامین کنیم.
مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان زنجان، با اشاره به فعالیت کسب و کارهای اینترنتی نوین، گفت: حمایت از این کسب و کارها حائز اهمیت است.
جواد تاراسی افزود:کشت گیاهان دارویی به دلیل نیاز آبی کم در شرایط خشکسالی و قابلیت تولید در زمینهای کم بازده میتواند در افزایش بهره وری از منابع آب و خاک مؤثر واقع شود.
تاراسی گفت :کاشت این گیاهان در عرصههای کم بازده و حاشیهای، ضمن تأمین نیازهای اقتصادی روستاییان و صنایع مختلف غذایی و دارویی، حفاظت از منابع، بهبود کارایی مصرف آب و جلوگیری از خطر نابودی این گونهها را به دنبال دارد.
این مقام مسئول ادامه داد: تا پایان سال۱۳۹۹ حدود ۴۵۰ هکتار از اراضی آبی و دیم این استان زیر کشت انواع گیاهان داروئی از قبیل زعفران ، گل محمدی ، زیره سبز، رازیانه ، نعناع فلفلی ،کتان ، کرچک ، زرشک و موسیر رفته است که گل محمدی با بیش از ۸۰ هکتار، رازیانه با بیش از ۷۰هکتار و زعفران با بیش از ۲۰ هکتار ، بیشترین میزان مساحت کشت در اراضی آبی و زیره سبز با کشت بیش از ۲۲۰ هکتار در اراضی دیم بیشترین سطح را بخود اختصاص داده اند.
جواد تاراسی افزود : در سال گذشته ۳۲۵ تن انواع گیاهان داروئی در استان برداشت شده و پیش بینی می شود میزان کشت و برداشت سالجاری نسبت به مدت مشابه سال قبل از افزایش نسبی برخوردار گردد.