فناوری اطلاعات
جلوگیری از افزایش قیمت اینترنت، توسعه اینترنت را با مشکل مواجه کرده است
عیسی زارعپور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات امروز ۱۶ آذر با حضور در مجلس ضمن بیان عملکرد خو،د به مشکلات در بخشهای مختلف از جمله اینترنت اشاره و اعلام کرد ثابت ماندن تعرفه در این بخش توسعه اینترنت را با مشکل مواجه کرده است.
منتشر شده
6 ماه پیشدر
توسط
n.rasouli1988

به گزارش پایگاه خبری فناوری اطلاعات زنجان،به گفته زارعپور، در ۱۰ سال گذشته و خصوصا ۲ تا۳ سال گذشته، توسعه لازم در شبکه ارتباطی کشور صورت نگرفته است و عدم توسعه شبکه نیز به دلیل افزایش هزینهها، ثابت ماندن تعرفهها و عدم سرمایهگذاری در بخش ارتباطی کشور و همچنین برخی تصمیماتی است که مانع کار شده است.
وی ادامه داد:در بودجه ۱۴۰۰، بندی بود که بر اساس آن، سقف درآمد دولت از اپراتورها بیشتر کرده بود،بنابراین از نمایندگان میخواهم روی این بند تجدید نظر کنند چرا که اپراتورها اکنون وضعیت بحرانی هستند و اگر به آنها توجه نشود به سرنوشت مخابرات دچار خواهند شد. دومین نکته، مربوط به بند عدم افزایش قیمت اینترنت است. این بند توسعه اینترنت را با مشکل روبهرو کرده است.
وزیر ارتباطات در ادامه با اشاره به برنامههای تحولی وزارت ارتباطات در خصوص شبکه ملی اطلاعات، هوشمندسازی دولت الکترونیکی، اقتصاد دیجیتال، توسعه ارتباطات روستایی و امنیت فضای مجازی و حوزه پست گفت: «شبکه ملی اطلاعات به عنوان زیرساخت فضای مجازی کشور یکی از مهمترین و راهبردیترین طرحهایی است که باید به سرعت در کشور دنبال شود و با وجود زحماتی که در گذشته کشیده شده، هنوز مطلوب نیست.»
زارعپور تأکید کرد: «طرح عظیم شبکه ملی اطلاعات ۱۰ سال است که به صورت جدی در کشور مطرح شده و سابقه آن به 15 سال گذشته بر میگردد. شهریور گذشته، شورای عالی فضای مجازی، وظایف دستگاهها برای تحقق شبکه ملی اطلاعات را مشخص کرده و ما نیز تمام تکالیف خود را در این زمینه انجام میدهیم.»
تمام تمرکز روی شبکه ملی اطلاعات
زارعپور با تأکید بر این مسئله که وزارت ارتباطات، وزارت توسعه شبکه ملی اطلاعات است، گفت: «برای تحقق شبکه ملی اطلاعات، شورای راهبری تشکیل شده که مسئولیت آن را خودم برعهده گرفتهام. اجرای این طرح و نظارت بر آن را به معاونت راهبردی خود که فردی متخصص است سپردهام. در این خصوص هر هفته دوشنبهها جلسه داریم و تمام امور را شخصا پیگیری میکنم.»
به گفته او پروژهها برای اجرای این شبکه براساس نقشه شورای عالی فضای مجازی پیشبینی شده و دائم پیشرفت این پروژها را بررسی میکند. او درباره چیستی این شبکه گفت: «مدتی است که از شبکه ملی اطلاعات، برای مسئولان و مردم هیولا ساختهاند. برای مسئولان از این جهت که میگویند شبکه ملی اطلاعات قابل تحقق نیست و برای مردم از این نظر که اگر این شبکه راه بیفتد، دسترسیها به اینترنت محدود میشود درحالیکه اینگونه نیست. ما با تمام توان جلو میرویم که بتوانیم قبل از موعدی که مقرر شده، تکمیل این شبکه را محقق کنیم.»
سرعت اینترنت باید افزایش پیدا کند
زارعپور در مجلس با انتقاد از وضعیت فعلی اینترنت که به دلیل عدم سرمایهگذاری به این مرحله رسیده وعده داد که تا سال ۱۴۰۴ مشکل اینترنت ثابت را حل میکند.
وی در این مورد گفت: «خیال مردم را راحت کنیم که این شبکه 2 بخش مهم دارد. بخش ابتدایی دسترسی به اینترنت باکیفیت، با سرعت و امن داخلی است که در این بخش پروژه فیبر نوری منازل و کسبوکارها را دنبال میکنیم. تمام مردم کشورمان لیاقت سرعتهای چند صد و حتی چند گیگابیتی را دارند.»
وی ادامه داد: «شبکه پرسرعت باید در تمام نقاط کشور راه بیفتد که این راهبرد نیازمند عزم ملی است و همه باید پای کار بیایند. مانند دوره ای که بحث گازکشی در کشور مطرح شد و همه برای دستیابی به این هدف پای کار آمدند. اگر این شبکه بهطور کامل راهاندازی شود دیگر برای سرویسهای داخلی مشکلی نخواهیم داشت و شبکهمان امن و مستقل خواهد بود.»
وی با اشاره به اینکه بسیاری از عللهای کندی اینترنت به دلیل قطع مسیرهای فیبرنوری است اعلام کرد:بسیاری از مسائل امروز ما به خاطر قطعی فیبرنوری است و همین امروز که ما خدمت شما هستیم ۴۳۰ گیگ از ظرفیت اینترنت و حدود ۷ درصد از آن به دلیل قطع فیبرنوری در خلیج فارس از دسترس خارج شده و در چنین شرایطی اگر ما شبکه داخلی پرسرعت خود را داشته باشیم به هیچ وجه نباید کندی و قطعی را مردم احساس کنند. همچنین با تحقق شبکه فیبر نوری داخلی ارتباطات بینالمللی نیز تسهیل میشود و ما میتوانیم به عنوان هاب منطقهای ترانزیت اطلاعات نیز عمل کنیم.»
تبدیل ایران به هاب منطقهای
وزیر ارتباطات در ادامه گفت: «شبکه ملی اطلاعات چند خاصیت دیگر هم دارد. یکی از آنها اینترنت با کیفیت بینالملل است، به این واسطه ما میتوانیم به عنوان هاب منطقهای ترانزیت دیتا عمل کنیم. مزیت جغرافیایی خدادادی ایران، آن را به یکی از بهترین مسیرها برای عبور ترافیک تبدیل کرده است. راههای دریایی البته وجود دارد اما تعمیر و نگهداری آنها هزینهبر است و استفاده از امکان زمینی میتواند بسیار بهتر باشد.»
زارعپور تصریح کرد: «ما اکنون ۱و ۳ دهم مگابیت ظرفیت انتقال داده فعال داریم اما این قابلیت باید در آینده افزایش ۶ برابری داشته باشد. برنامه ما این است که تا سال آینده این ظرفیت را 4 برابر کنیم. برای دستیابی به این هدف باید کارهای جدی صورت گیرد و در مرزهای کشور، مراکز داده راهاندازی شود.»
وی با تأکید بر اینکه ظرف 4 سال آینده ظرفیت انتقال داده در کشور باید 10 برابر شود، اعلامکرد که این کار منجر به درآمدزایی و بالا رفتن کیفیت شبکه داخلی کشور خواهد شد: «تا حدی که اگر منظومههای ماهواره ی آمدند و اینترنت در اختیار مردم قرار دادند، ما چیزی به عنوان مزیت نسبی داشته باشیم که ارائه دهیم.»
سازمان خدمات بومی
زارعپور با تأکید بر این که از رئیس جدید سازمان فناوری اطلاعات خواسته تا توسعه خدمات بومی را به عنوان هدف عمده در این سازمان پیگیری کند، گفت:سه دسته از خدمات دولتی، عمومی و خدمات بر بستر شبکه ملی اطلاعات باید به صورت بومی توسعه پیدا کنند. اکنون سایتهای متعددی به شکل جزیرهای در دستگاههای دولتی به ارائه سرویس مشغول هستند، باید این سایتها را به یک سایت کاهش داد. در دولت ساز و کاری را تدبیر کردهایم تا با تشکیل یک کارگروه تمام دستگاهها را برای هوشمندسازی دولت پای کار بیاوریم. فرآیندهای سازمانهای اداری باید هوشمند و حتی در مراحلی توسط ماشین تصمیمگیری شود تا به این واسطه تصمیمات فردی به حداقل برسد.»
پنجره ملی ارائه خدمات به مردم
زارعپور در ادامه توضیح داد که «در لایحه بودجه تبصرهای برای تشکیل پنجره واحد ارائه خدمات برای دستگاهها پیشبینی کردهایم تا مردم در قالب یک پنجره ملی، با یک بار احراز هویت به همه مسائلی که مربوط به خودشان است به صورت هوشمند دسترسی پیدا کند. این ظرفیت تا چهار ماه آینده به وجود خواهند آمد.»
او تأکید کرد که دولت و بخش خصوصی باید با همان مکانیزمی که گفته شده تمام خدمات را به شکل ساده در اختیار مردم قرار بدهند، تا اشخاص با یکبار ورد به سامانه، بتوانند هم خدمات دولتی و هم خصوصی خود را دریافت کنند و دیگر نیاز نباشد کاربر برای دریافت هر خدمتی، ثبتنام کند و احراز هویت شود. دسته سوم خدمات پایه کاربردی شبکه ملی اطلاعات مانند پیامرسان و موتور جستجو هستند که بر بستر شبکه ملی اطلاعات ارائه میشوند.
او گفت: «همانطور که اکنون در حوزه ارتباطات، اپراتورهای همراه و ثابت داریم باید در حوزه خدمات نیز اپراتورهایی شکل بگیرند که سبد متنوعی از خدمات را به مردم ارائه بدهند. ما باید کار مردم را با فناوری تسهیلات کنیم و طعم شیرینی حکمرانی مبتنی بر فناوری در زندگی روزمره را به مردم بچشانیم. اگر این کار صورت بگیرد، ما کشور را بیمه کردهایم.»
بنابر ادعای وزیر ارتباطات برای پیشبرد این اهداف به۵۰هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم تا ۲۰ میلیون پورت پرسرعت که هر کدام 2 میلیارد تومان هزینه در بردارند تهیه شوند. او تأکید کرد که بخشی از اعتبارات باید در اختیار وزارت ارتباطات باشد که بتواند زیرساختهایی مانند دیتا سنتر و قطب مراکز داده را حداقل در۵ نقطه کشور ایجاد کند.
وزیر ارتباطات گفت: «شرکت ارتباطات زیرساخت باید به شبکه حاکمیتی تبدیل و ظرفیت آن حداقل۳ برابر شود. مسئله مهم دیگر این است که زیرساختهای ملی مانند دکلهای برق و کانالهای شهرداری باید در اختیار پروژه بزرگ شبکه ملی اطلاعات قرار بگیرد. اگر وزارت ارتباطات بخواهند برای توسعه ارتباطات کشور زیرساخت را دوباره بسازد و برای فیبرنوری کوچه و خیابان را بکند، منابع ملی را از بین خواهد برد.»
زارعپور با اشاره به افزایش ترافیک داخلی اعلام کرد: «آبان سال گذشته، از کل ترافیک مصرفی در کشور، ۷۴ درصد ترافیک بینالملل و ۲۶درصد ترافیک داخلی بود. اکنون ۶۵ درصد ترافیک خارجی و ۳۵ درصد ترافیک داخلی داریم که باید این نسبت برعکس شود.» او تأکید کرد که این کار نیز تنها با بالا بردن کیفیت اینترنت، حفاظت از دادههای مردم و توجه ویژه به امنیت امکانپذیر است.


شاید دوست داشته باشید
فناوری اطلاعات
قانون جهش تولید دانشبنیان به دولت ابلاغ شد
رئیس مجلس قانون جهش تولید دانشبنیان را به دولت ابلاغ کرد.
منتشر شده
3 روز پیشدر
۳۱ اردیبهشت , ۱۴۰۱توسط
n.rasouli1988

به گزارش پایگاه خبری فناوری اطلاعات زنجان،محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس، در نامهای قانون جهش تولید دانش بنیان را برای اجرا ابلاغ کرد. این طرح اواخر فروردین امسال بهتصویب نمایندگان رسید. این طرح قرار است بخشی از قوانین حمایت از شرکتها و مؤسسات دانشبنیان و تجاری سازی نوآوریها و اختراعات مصوب سال ۱۳۸۹ را اصلاح کند.
بر ایناساس شورای راهبری فناوریها و تولیدات دانشبنیان به ریاست رئيسجمهوری جایگزین شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری میشود.
در این شورا، قرار است سیاستهای کلان در حوزه حمایت از شرکتها و مؤسسات دانشبنیان تصویب شود. البته در این رابطه مخالفانی هم وجود داشت که معتقد بودند بهتر است شورای جدیدی شکل نگیرد و درعوض این وظایف قانونی به معاونت علمی و فناوری سپرده شود.
یکی دیگر از نکات مهم این است که قوه قضاییه مکلّف شده بهمنظور رسیدگی به تمامی اختلافها در زمینههای علمی و فناوری بین اشخاص (شامل حقیقی و حقوقی)، فناوران و نخبگان، شعبه یا شعب تخصصی در شوراهای حل اختلاف و دادگاهها تشکیل دهد.
براساس این قانون ارزشگذاری داراییهای نامشهود شرکتهای نوپا نیز بهرسمیت شناخته میشود. بسیاری امیدوار هستند با این قانون مشکل استارتاپها برای ورود به بورس حل شود.
این طرح پس از تصویب در مجلس، برای اصلاح برخی عبارات چند بار بین شورای نگهبان و مجلس در رفتوآمد بود تا اینکه ۲۱ اردیبهشت شورای نگهبان آن را تأیید کرد.
امروز، ۳۱ اردیهشتماه، هم قالیباف در نامهای این قانون را برای اجرا به ابراهیم رئیسی ابلاغ کرد. براساس قانون، رئیسجمهور ۵ روز فرصت دارد تا این قانون را به دستگاه اجرایی ابلاغ کند.
فناوری اطلاعات
دکتر زارعیان از واگذاری ۱۰۰ هزارپورت ADSL در تمامی مناطق خبر داد
معاون تجاری ومشتریان شرکت مخابرات ایران در نشست هم اندیشی و تقدیر از فعالان عرصه ارتباطات و تببین اهداف و رویکردهای جدید شرکت مخابرات با تاکید برا اینکه عزم جدی در واگذاری ADSL وجود دارد تصریح کرد : هفته آینده واگذاری ۱۰۰ هزارپورت ADSL که به صورت بیت استریم پیش بینی شده است را به تمامی مناطق ابلاغ می کنیم .
منتشر شده
4 روز پیشدر
۳۰ اردیبهشت , ۱۴۰۱توسط
n.rasouli1988

به گزارش پایگاه خبری فناوری اطلاعات زنجان،در نشست هم اندیشی یک روزه ای که در مشهد مقدس با حضور مدیران ارشد شرکت مخابرات، اعضای هیات مدیره و مدیران استانهای سراسر کشور برگزار شد دکتر زارعیان و معاون تجاری شرکت مخابرات ایران با بیان این مطلب و با اشاره به اینکه یکی از برنامه های جدی ما در سال جاری واگذاری ADSL به صورت بیت استریم است افزود: برای مناطقی که عملکرد خوبی در زمینه این واگذاری ها داشته باشند طرح تشویقی در نظر گرفته شده است . امیدواریم که این ۱۰۰ هزار پورت زودتراز موعد مقرر به نتیجه برسد و ما بتوانیم تعداد پورت را بالا ببریم .
وی با بیان اینکه مصوبه بیت استریم از سال ۱۳۹۶ تصویب شد و به دلایل مختلف از جمله مشکلاتی در در قرارداد و در خود مصوبه موجب طولانی شدن اجرا آن شد گفت : در بحث واگذاری به صورت بیت استریم هم شرکت های FCP وهم شرکت های Servco فعال که در گذشته عملکرد خوبی داشته اند را مد نظر قرار دادیم . و تا کنون برای تحقق این امر با ۸ شرکت FCP قرارداد امضا شد . همچنین برای مشارکت دیگر شرکت های Servco فراخوان همکاری داده شد .
معاون تجاری و مشتریان شرکت مخابرات ایران افزود : برنامه سال جاری مخابرات در بحث ارایه سرویس مبتنی بر همکاری مشترک با همه شرکت های فعال در حوزه ITاست .
فناوری اطلاعات
وجود ارتباطات و فناوری اطلاعات باعث شده تا کسب و کارها از محدودههای جغرافیایی نیز فراتر روند
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان زنجان گفت:از زمان شیوع ویروس کرونا، همه بر نمود واقعی ICT در حوزه توسعه کسب و کارها شاهد بودند و مشخص شد که این حوزه چه میزان میتواند حتی کسب و کارهای سنتی را گسترش دهد و چه میزان میتواند در توسعه و شناساندن کسب و کارها کمک کند و وجود ارتباطات و فناوری اطلاعات باعث شده تا کسب و کارها از محدودههای جغرافیایی نیز فراتر روند
منتشر شده
6 روز پیشدر
۲۸ اردیبهشت , ۱۴۰۱توسط
n.rasouli1988

به گزارش پایگاه خبری فناوری اطلاعات زنجان،حامد سرائی به مناسبت هفته ارتباطات، با بیان اینکه حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات تبدیل به بخش تفکیکناپذیر از زندگی شخصی افراد و کسب و کارها شده است، اظهار کرد: نقش ارتباطات و فناوری اطلاعات را میتوانیم به چند بخش، نقش حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات در توسعه کسب و کارها، در حوزه بهرهوری و بهبود روند انجام کارها و حوزه دولت الکترونیک با عنوان نمود مطلوب از بکارگیری حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات در حوزههای اجرایی، اجتماعی و مدیریتی، تقسیم کرد.
وی افزود: از زمان شیوع ویروس کرونا، همه بر نمود واقعی ICT در حوزه توسعه کسب و کارها شاهد بودند و مشخص شد که این حوزه چه میزان میتواند حتی کسب و کارهای سنتی را گسترش دهد و چه میزان میتواند در توسعه و شناساندن کسب و کارها کمک کند و وجود ارتباطات و فناوری اطلاعات باعث شده تا کسب و کارها از محدودههای جغرافیایی نیز فراتر روند.
این مسئول با بیان اینکه یکی از ویژگیهای حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات توسعه کسب و وکارهای تخصص محور است، تصریح کرد: شاید در نگاه اول تصور کنیم با توسعه حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات کسب و کارهای مبتنی بر سطوح پایین کاری از بین میرود، اما براساس بررسیهای صورت گرفته به ازای حذف هر فرصت اشتغال با تخصص پایین ۲.۵ فرصت اشتغال با تخصص بالا ایجاد می شود و این حوزه به توسعه کسب و کارهای تخصص محور کمک کرده و محدودیت زمانی کسب و کارها را از بین بردهاست.
سرائی با اشاره به اینکه زمینه دیگری که ICT برای کسب و کارها ایجاد کرده بهبود فضای کسب و کار است که کسب و کارها میتوانند در کوتاهترین زمان و با سادهترین روش مجوزهای لازم برای شروع یا تمدید کسب و کار خود را به دست آورند که به واسطه زیرساختهای دولت الکترونیک فراهم میشود، ادامه داد: ICT در رفع موانع پیش روی کسب و کارها نیز موثر است. همچنین این حوزه در اقتصاد هم نمود زیادی دارد و رویکردی که درحال پیشروی است و در کشورهای پیشرفته هم انجام میگیرد حرکت از سوی اقتصاد سنتی به سمت اقتصاد دیجیتال است.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان زنجان با بیان اینکه درحال حاضر ICT در بسیاری از کسب و کارها ورود و رسوخ کرده و اگر ICT را از کسب و کارهای متعدد جدا کنیم شاید دیگر آن کیفیت و کارایی لازم را نداشته باشند، همانند نقش این حوزه در صنعت، کشاورزی، گردشگری، عنوان کرد: استفاده از ظرفیت ICT در حوزه کشاورزی و حرکت به سمت کشاورزی هوشمند موجب مصرف بهینه آب میشود. همچنین در کسب و کارهای گردشگری نیز استفاده از ظرفیت این حوزه علاوه بر جذب گردشگر از داخل کشور، امکان جذب گردشگر از خارج کشور را نیز فراهم کردهاست.
این مسئول با بیان اینکه هدف مطلوب در استفاده از ظرفیت ICT در دولت الکترونیک یعنی شهروندان و کسب و کارها از محل زندگی یا کار خود بدون نیاز به مراجعه به سازمانهای دولتی بتوانند خدمات خود را به راحتی و در سریعترین زمان ممکن دریافت کنند که باعث بهبود رفاه اجتماعی و ارتقای ارزش اجتماعی میشود، گفت: اگر دولت الکترونیک به درستی محقق شود دستاوردهای خیلی خوبی همانند افزایش شفافیت عملکرد دستگاههای دولتی، پاسخگویی به موقع دستگاهها، توسعه نواوری برای کسب و کارهای خصوصی و.. خواهد داشت که با اهمیت است.
وی با اشاره به اینکه طی سه سال گذشته توسعههای زیادی در حوزه ارتباطات و اینترنت در استان داشتهایم و درحال تلاش برای رسیدن به شرایط مطلوبتر نیز هستیم، خاطرنشان کرد: بهرهبرداری از بستر ICT در استان بسیار مهم است که کسب و کارها میتوانند از آن استفاده کنند و در تلاشیم به واسطه حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات به توسعه اقتصاد بخشهای محروم جامعه با کمک بخش خصوصی در روستاها بپردازیم که توسعه کسب و کارهای روستا محور به واسطه فضای مجازی موجب میشود جوانان روستایی بتوانند از دل روستا به کسب و کارهای ارزنده و پر رونقی دست یابند و محرومیت از روستا و شهرهای محروم مرتفع شود.


رتبه بالای زنجان در نوسازی خانه های روستایی


کسب قهرمانی مقتدرانه دوگانه زنجان در رقابتهای قهرمانی جوانان کشور


پرداخت ۱۵۰ هزار میلیارد تومان از مخابرات به دولت پس از خصوصی سازی


۵۷ هزار نفر واجد شرایط اولیه دریافت مسکن در زنجان


هوای شهر زنجان در وضعیت خطرناک قرار گرفت


با حمایت عملیاتی دولت از اپراتورها امیدوار به توسعه شبکه فیبر نوری هستیم


جوانان در تولید دانش بنیان دستی های گره گشا در حوزه های اقتصادی تولیدی دارند


برداشت بی رویه گیاهان کوهی ، عامل تخریب منابع طبیعی


بروزرسانی محل سکونت و مالکیت در سامانه املاک و اسکان


اجتماع بزرگ زنجانیها با حضور خواننده سرود “سلام فرمانده”
برترین ها
- اقتصاد1 هفته پیش
صدور و اعطای اولین پروانه بهرهبرداری بوتیک هتل زنجان
- اقتصاد1 هفته پیش
زنجانیها فرصت طلایی اخذ تسهیلات بانکی خود مالکین را از دست ندهند
- فناوری اطلاعات1 هفته پیش
پیام هولین ژاؤو، دبیرکل اتحادیه جهانی مخابرات / به مناسبت روز جهانی مخابرات۲۰۲۲
- اجتماعی1 هفته پیش
نوزاد 35 روزه کوچک ترین عضو داوطلب هلال احمر زنجان شد
- اجتماعی1 هفته پیش
ارائه رویکرد انگیزشی برای آحاد مردم بدون فیلتر صورت گیرد
- فناوری اطلاعات1 هفته پیش
حمایت از ایجاد واحد تاد در پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات زنجان
- اجتماعی1 هفته پیش
آزمون کتبی جذب و تربیت مدرس کانون زبان ایران در زنجان
- اقتصاد1 هفته پیش
حمایت همه جانبه از شرکتهای دانش بنیان و نخبگان رویکرد اصلی و مهم دادگستری زنجان است