به گزارش پایگاه خبری فناوری اطلاعات زنجان،علی مدقالچی، معاون حملونقل اداره کل راهداری و حملونقل جادهای استان زنجان با اعلام این آمار، روز جهانی قربانیان حوادث جادهای را بهانهای برای به رسمیت شناختن این حوادث دانست تا یادآوری کند که انسانیت قربانیان حوادث جادهای ارزشمند است.
وی درباره تلفات تصادفات رانندگی برون شهری و روستایی بر حسب آمار پزشکی قانونی اظهار داشت: در 6 ماهه اول امسال نسبت به سال قبل، این آمار 8 درصد افزایش داشته و بر اساس اطلاعات سامانه جامع مدیریت سوانح و حوادث جادهای سازمان در 8 ماهه اول امسال نیز، این آمار نسبت به سال قبل، 28/6 درصد افزایش نشان میدهد.
این مقام مسئول ادامه داد: برگزاری یادمان قربانیان این حوادث فرصتی است تا همه نسبت به این تصادفات و عواقب و هزینههای آن و اقداماتی که مانع از بروز تصادفات میشود توجه کنند و البته دولتها نیز در ایمنتر کردن جادهها، مسئولانه اقدام کنند.
مدقالچی سکوت در برابر مرگ و میر جادهها را به معنی افزایش قربانیان و فراموش کردن یاد آنها دانست و افزود: معتقدیم که یادآوری قربانیان حوادث جادهای و صحبت درباره آنها که همراه با درد و ناراحتی و عشق است، از درمان فرد به فرد قربانیان بهتر خواهد بود چرا که این کار یک پیشگیری اجتماعی است.
به گفته این مقام مسئول، اغلب کشته شدگان حوادث جادهای، در سن جوانی قرار داشته و نتیجه چنین وقایع جرحی با حدود بیش از 310 هزار مصدوم رانندگی در سال 1400 بوده که با انبوهی از دردها و رنجهای غیرقابل تصوری همراه است.
معاون حملونقل اداره کل راهداری و حملو نقل جادهای استان زنجان گفت: حوادث جادهای قابل پیشبینی بوده، بنابراین قابل پیشگیری هستند، اگرچه تلفات جادهای فقط در سالی که اتفاق میافتد شمارش میشود ولی خانواده فرد قربانی برای همیشه داغدار شده و این داغداران هیچ وقت در داده های تصادفات جادهای به حساب نمیآیند. علاوه بر درد عاطفی و روانی تحمیل شده، از دست دادن عضوی از خانواده میتواند فشاری مالی زیادی نیز به آنان تحمیل کند.