علمی
آیا واکسن کرونا حاوی میکروچیپ و فناوری ردیابی است؟
با شروع واکسیناسیون گسترده در سراسر جهان، حرف و حدیثهای بسیاری در مورد واکسن کووید-۱۹ و عوارض جانبی آن مطرح شد. اما در این یکی از سوالات چالش برانگیز در مورد این واکسن سوال جالب دیگری بود: «آیا واکسن کرونا حاوی میکروچیپ ایمپلنت و فناوری های ردیابی است؟»
منتشر شده
1 سال پیشدر
توسط
n.rasouli1988

به گزارش پایگاه خبری فناوری اطلاعات زنجان،شاید در نگاه اول طرح چنین سوالی کاملا اشتباه به نظر برسد، اما جالب است بدانید که این سوال در کشورهای مختلف و توسط افراد بسیاری در سراسر جهان پرسیده شده است.
در تولید برخی واکسنهای mRNA از مادهای به نام هیدروژل استفاده میشود که به انتشار واکسن در سلولهای بدن کمک میکند. هیدروژل پس از ورود به بدن، به حیات سلولهای بنیادی کمک میکند. به همین دلیل برخی تصور میکنند که هیدروژل برای ایمپلنت چیپ مورد نیاز است.


حتی در برخی موارد گفته شده بود که از این ماده برای ردیابی فرد استفاده میشود. در سراسر جهان افراد بسیاری با این سوال مهم مواجه بودهاند که آیا واقعا در واکسنهای کرونا اثری از فناوریهای ردیابی وجود دارد یا خیر. وزارت بهداشت استرالیا در وبسایت خود به صورت رسمی به این سوال کاربران پاسخ داده و اعلام کرده که واکسن کرونا حاوی میکروچیپ یا هر نوع فناوری ردیابی نیست.
در بخشی از این پاسخ آمده است که افرادی که واکسینه میشوند نباید نگران وجود ریزتراشه یا هر نوع فناوری ردیابی باشند. وزارت بهداشت این کشور به صورت مشخص تصریح کرده که مردم نباید به چنین شایعههایی توجه نشان بدهند. یکی از اعضای پارلمان استرالیا به دلیل انتشار اطلاعات نادرستی در همین موضوع، مورد بازخواست قرار گرفت و اجازه انتشار هیچ پستی را به مدت یک هفته نداشت. دولت استرالیا همچنین وی را ۲۵ هزار دلار استرالیا تحت عنوان BioCharger جریمه کرد و در وبسایت وزارت بهداشت صفحهای برای مبارزه با انتشار اطلاعات نادرست ایجاد کرد تا اطلاع رسانی درستی در مورد بیماری و واکسن کرونا به اشتراک گذاشته شود.
پیشتر نیز گفته شده بود که بیل گیتس میخواهد از طریق تزریق واکسن کرونا میکروچیپهایی را در بدن مردم جهان جاسازی کند. حتی در آن مقطع زمانی گفته میشد به همین دلیل فرزندان بیل گیتس واکسینه نشدهاند تا از این موضوع در امان بمانند.
در کشورهای مختلف جهان نسبت به طرح چنین شایعههایی، اطلاع رسانیهایی انجام شده تا مردم بتوانند بدون نگرانی واکسن را دریافت کنند.
منبع :دیجیاتو


شاید دوست داشته باشید
علمی
پارک های علم فناوری با چالش مکان مواجه هستند
معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه پارک های علم فناوری با چالش مکان مواجه هستند، گفت: این در حالی است که برخی دانشگاههای کشور مساحت بالایی از زمین های بدون استفاده دارند اما حاضر نیستند حتی ۵۰ هکتار به این مراکز تحویل دهند.
منتشر شده
2 ماه پیشدر
۱۹ اسفند , ۱۴۰۰توسط
n.rasouli1988

به گزارش پایگاه خبری فناوری اطلاعات زنجان،علی خیرالدین در مراسم تکریم و معارفه روسای پارک علم و فناوری استان با بیان این که دانشگاه نسل چهارم دانشگاه جامعه محور است، اظهار داشت: باید تمامی بازیگران عرصه علم و فناوری در قالب یک تیم هماهنگ وارد میدان عمل شوند و به همراه همه ظرفیتهای استان به منظور توسعه اکوسیستم نوآوری استان و کشور تلاش کنند.
این مقام مسئول افزود: ۴۹ پارک علم و فناوری، ۲۲۴ مرکز رشد و حدود ۶ هزار و ۷۰۰ شرکت دانش بنیان در کشور وجود دارد که این شرکت ها ۴۰۰ هزار شغل بطور مستقیم ایجاد کرده اند.
وی لزوم توجه ویژه به شرکت های دانش بنیان و پارک های علم و فناوری را خواستار شد و افزود: پارک های علم و فناوری بستر بسیار مناسبی برای سرمایه گذاری بخش خصوصی محسوب می شود.
معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با تقدیر از یک خیر زنجانی برای واگذاری زمین پارک و علم و فناوری استان، گفت: خوشبختانه این کار با تفاهم انجام گرفت که این موضوع نیز از سوی ستاد خیرین فناوری وزارت علوم و تحقیقات در حال پیگیری است که امیدوارم با تحقق این مهم، به سایر استان های کشور نیز گسترش یابد.
خیرالدین با بیان اینکه در مکاتبه انجام گرفته با وزیر کشور و ابلاغ آن به استانداران سراسر کشور ۲ در خواست مهم مطرح شده است، افزود: در این نامه نگاری بر عضویت رییس رییس پارک علم و فناوری استانها بعنوان عضو شورای برنامه ریزی و توسعه وهمچنین شکل گیری ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان به ریاست استانداران تاکید شده است.
وی با بیان اینکه پارک های علم فناوری با چالش مکان مواجه هستند، خاطرنشان کرد: این در حالی است که برخی دانشگاههای کشور مساحت بالایی از زمین های بدون استفاده دارند اما حاضر نیستند حتی ۵۰ هکتار به این مراکز تحویل دهند.
معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه الگوی بیمارستان ها در کنار دانشگاههای علوم پزشکی برای پارک علم و فناوری ها و دانشگاهها نیز می تواند شکل بگیرد، ادامه داد: تقاضا می شود در این خصوص همکاری های لازم انجام گیرد تا موانع برداشته شود.
وی همچنین استجیاری بودن شرکت های دانش بنیان این استان را مساله ای نا خوشایندی عنوان کرد و گفت: دانشگاههای متعددی فضاهای زیادی بدون استفاده مانده و رها شده در اختیار دارند. چرا نباید چنتین فضاهایی در اختیار پارک علم و فناوری قرار گیرد.
خیرالدین یکی از مشکلات اصلی شرکت های دانش بنیان را صدور مجوز اعلام کرد و گفت: بسیاری از شرکت ها نسبت به تولید محصول خود مبادرت می کنند اما هیچ فردی مجوز نمی دهد و یا محصول او را نمی خرد که این روند مشکلات عدیده ای را بوجود می آورد که مصوبه شورای اشتغال استان مبنی بر خرید بخشی از تولیدات آنها می تواند دلگرم کننده باشد.
معاون وزیر علوم یکی از طرح های این معاونت را طرح دستیار فناوری عنوان کرد و گفت: بر اساس این ایده دانشگاهها می توانند دانشجویانی که تمایل به فعالیت در حوزه فناوری دارند را بصورت میهمان توسط شرکت های دانش بنیان و فناور پذیرش کنند.
وی خاطر نشان کرد: پارک علم و فناوری نیز از طریق صندوق پژوهش و فناوری به ازای هر یک دانشجوی کارشناسی در هر ماه یک میلیون تومان، کارشناسی ارشد ۲ میلیون تومان و برای دکتری ۳ میلیون تومان به مدت ۶ ماه پرداخت میکند.
معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: بنابراین دانشجو همزمان با تحصیل می تواند در یک واحد فناور، پارک علم و فناوری دانش بنیان کارهای فناوری انجام دهد که همکاری روسای دانشگاهها می توان بستر مناسبی را برای اشتغال آنان فراهم کند.
وی زنجان را استان دانشگاهی عنوان کرد و گفت: در این استان ۲ دانشگاه بزرگ زنجان و تحصیلات تکمیلی واقع شده و از طرفی استقرار ۲ پارک فناوری نیز بیانگر ایجاد اکوسیستم در این بخش است.
در ادامه دکتر آذر پیوند ریاست جدید پارک علم و فناوری استان زنجان با اشاره به جایگاه پارک های علم و فناوری در توسعه اقتصادی و اجتماعی کشور و ضرورت تعامل و همکاری های مشترک با دستگاه های مختلف اظهار داشت: همه تلاش مجموعه پارک علم و فناوری استان زنجان در تعاملات استانی و کشوری در این جهت است که زیرساخت های لازم برای ایجاد و توسعه اکوسیستم نوآوری فراهم شود و در این زمینه زیرساخت های بسیار مهمی در ابعاد مختلف برای این پارک در حال شکل گیری است.
آذرپیوند با اشاره به اهمیت فعالیت های استارت آپ ها و همچنین وجود شرکت های فعال در پارک خواستار توجه بیش از پیش وزارت عتف به اکوسیستم نوآوری زنجان شدند تا از این طریق سطح کیفی فعالیت ها از طریق حمایت های ویژه به بالاترین سطح ارتقاء یابد.
وی با بیان این مطلب که در سال جدید نسبت به راه اندازی مراکز نوآوری در شهرستان ها اقدام می گردد، خاطر نشان کرد: برای توسعه ابعاد جدید فعالیت ها در زمینه فناوری و نوآوری قدم های بزرگی برداشته شده است و تصمیمات مهمی اتخاذ خواهد شد.
گفتنی است در حاشیه مراسم میان ریاست محترم دانشکده فنی و حرفه ای و ریاست پارک علم و فناوری استان زنجان تفاهم نامه ای جهت راه اندازی مرکز نوآوری امضا شد.
در پایان مراسم حکم انتصاب دکتر آذرپیوند و لوح تقدیر دکتر مرادخانی از سوی معاون محترم فناوری و نوآوری وزارت عتف به آنها اهدا شد.
علمی
در صورت تحریم ایران توسط شیائومی دولت باید وارد میدان شود
نمایندگان انجمن واردکنندگان موبایل، خبر غیرفعال شدن گوشیهای شیائومی را نادرست میدانند و اعلام میکنند که پیگیریهای آنها حکایت از این دارد که این موضوع به طور رسمی توسط این کمپانی بزرگ چینی اعلام نشده است. برخی منابع آگاه در این انجمن نیز میگویند که پیگیریهایی با این شرکت انجام دادند که حکایت از نادرست بودن خبر منتشر شده دارد. و اگر زمانی چنین اتفاقی برای برند شیائومی در ایران رخ بدهد، این دولت است که باید وارد میدان شود و موضوع را حل و فصل کند.
منتشر شده
9 ماه پیشدر
۲۰ شهریور , ۱۴۰۰توسط
n.rasouli1988

به گزارش پایگاه خبری فناوری اطلاعات زنجان،برخی سایتهای خارجی خبر غیرفعال شدن گوشیهای شیائومی در کشورهای تحریمشده از جمله ایران را منتشر ساختند. بر اساس این گزارش که وبسایت XDA-Developers منتشر ساخته، شرکت شیائومی، در حال قطع دسترسی کاربران به موبایلهای ساخت خود در کشورهای تحریم شده مانند سوریه، کوبا، کره شمالی، سودان و البته ایران است. با این وجود به نظر میرسد که این اتفاق هنوز برای کاربران ایرانی رخ نداده است.
«محمدرضا عالیان» مدیر روابط عمومی انجمن واردکنندگان میگوید که تاکنون هیچ خبر رسمی از سوی شیائومی در این باره اعلام نشده و این کمپانی از هیچ یک از منابع رسمی خود درباره این مشکل صحبتی به میان نیاورده است. او همچنین به دیجیاتو میگوید که برخی از واردکنندگان توانستند با وندورها و واسطههایی که با شرکت اصلی در ارتباط هستند در این باره صحبت کنند و پیگیریهای آنها نشان میدهد که این موضوع صحت ندارد.
احتمالا گوشیهای غیرفعال شده در کشوری مانند کوبا مربوط به یک سری سفارشات خاص مربوط به بازار آمریکای جنوبی بوده که به صورت قاچاق سر از کشورهایی مثل کوبا برآورده و بازار را کمی مختل کرده است و شیائومی قصد ساماندهی این گوشیها را دارد. به نظر میرسد هیچ یک از این گوشیها وارد ایران نشدند چرا که بازار شیائومی در کشور از مکانهای دیگر و شرکتهای دیگری تامین میشود.


عالیان به دیجیاتو درباره آپدیتهایی که اخیرا شیائومی برای حل مشکل تماس اضطراری برای گوشیهای خود منتشر ساخته اشاره میکند. این آپدیتها از یکی دو روز گذشته برای انواع مدلهای شیائومی عرضه شده و گوشیهای این برند میتوانند پس از دریافت این آپدیت با شمارههای ضروری در داخل کشور تماس بگیرند. به نظر میرسد زمانی که این کمپانی در صدد حل این مشکل در ایران برآمده، انجام اقدامی چون غیرفعالسازی گوشیها در کشور چندان محلی از اعراب نداشته باشد.
عالیان در پاسخ به این پرسش که آیا پیگیری رسمی در این مورد انجام شده به دیجیاتو میگوید که این موارد به بدنه دولتی مربوط است و ابراز امیدواری میکند که دولت بتوانند پیگیر این موضوع باشد. او به دیجیاتو میگوید که هیچ برندی از گوشیهای بینالمللی در حال حاضر به طور رسمی وارد ایران نمیشود و این موضوع به دلیل تحریمهای بانکی است: «با این حساب اگر قرار باشد برندی از تولیدکنندگان موبایل ایران را تحریم کند، فقط مربوط به شیائومی نیست و همگی این کار را باید بکنند اما این اتفاق رخ نداده و بر اساس پیگیریهای ما، قرار هم نیست رخ بدهد.»
یک منبع آگاه دیگر در این انجمن نیز میگوید که پیگیریهایی در این مورد انجام شده و به آنها گفته شده که چنین سیاستی برای گوشیهای داخل کشور در نظر گرفته نشده است. این منبع آگاه با اشاره به موضوع فعالسازی اول و فعالسازی دوم که در تمام گوشیها وجود دارد که در مرحله فعالسازی دوم، شرکت گوگل کاملا متوجه فعال سازی گوشی در منطقه میشود: «همانطور که اپلیکیشنها به راحتی از اپ استور گوگل پاک شدند، این اتفاق میتواند از سمت گوگل هم تا حد زیادی رخ بدهد اما قرار نیست چنین موضوعی رخ بدهد.»
پیگیریهای درباره این موضوع ادامه دارد و به نظر میرسد که با شروع هفته کاری درخارج از ایران میتوان به اخبار دقیقتری از این موضوع پی برد.
منبع :دیجیاتو
علمی
علائم کرونا دلتا چیست و واکسنها چه کارایی روی آن دارند؟
در هفتههای اخیر کرونا دلتا در صدر اخبار قرار گرفته و تحقیقات زیادی هم روی آن صورت گرفته است. این سویه جدید که ابتدا در هند شیوع پیدا کرد، سرعت سرایت بالاتری دارد و میتواند در مدت کمی افراد زیادی را درگیر کند. در این مطلب میخواهیم نگاهی به علائم گونه دلتا کووید-۱۹ داشته باشیم و ببینیم آیا واکسنها روی آن تاثیری دارند یا خیر.
منتشر شده
11 ماه پیشدر
۲۰ تیر , ۱۴۰۰توسط
n.rasouli1988

به گزارش پایگاه خبری فناوری اطلاعات زنجان،اوایل سال ۲۰۲۰ بود که ویروس کرونا کم کم به کشورهای مختلف راه پیدا کرد و جهان با یک پاندمی گسترده روبهرو شد. مدتی گذشت تا شرکتها برای تولید واکسن دست بکار شوند و دولتها هم با قرنطینههای طولانی مدت، سعی کردند تا جای ممکن از شیوع گستردهتر این بیماری کشنده و تا حدودی ناشناخته جلوگیری کنند.
در همان ابتدا و شیوع گونه اصلی، مراجع علمی شروع به بررسی علائم این بیماری و انتشار آن کردند. افرادی که با تب بالا و سرفه دست و پنجه نرم میکردند، در رده افراد مشکوک مبتلا به کووید-۱۹ قرار میگرفتند. پس از مدتی از دست دادن حس بویایی و چشایی به لیست علائم کرونا اضافه شدند و خستگی و گلودرد هم به عنوان علائم احتمالی درنظر گرفته شدند.


پس از گذشت مدتی علائم گستردهتر و تا حدودی پیچیدهتر هم شدند، چرا که با گونههای جدید این بیماری روبهرو شدیم. حالا جهان با گونه دلتا سروکار دارد و دیگر سویه اصلی که در اواخر ۲۰۱۹ در چین شناسایی شد، در جهان غالب نیست که البته آلفا (گونه شناسایی شده در بریتانیا) پیش از دلتا جای آن را در جهان گرفته بود.
حالا که دلتا در حال تبدیل شدن به سویه غالب در جهان است، شناسایی علائمش اهمیت بالایی دارد و البته باید از کارایی واکسنها روی آن هم مطمئن بود.
علائم کرونا دلتا
طبق دادههای جمعآوری شده و البته اطلاعاتی که بیماران منتشر کردهاند، علائم سویه دلتا با نوع اولیه و حتی آلفا متفاوت است. در حال حاضر طبق اطلاعات منتشر شده از بریتانیا که در آن گونه دلتا رایج است، مبتلایان علائم زیر را تجربه میکنند:
- سردرد
- گلودرد
- آبریزش بینی
- تب
- سرفه مداوم


در حالی که تب و سرفه همیشه جزو علائم رایج کووید-۱۹ به حساب میآمده، سردرد و گلودرد در برخی افراد وجود داشته و البته آبریزش بینی در گونه اولیه نادر بود. اما حالا افراد در کنار سردرد و گلودرد، آبریزش بینی را بیشتر تجربه میکنند که باعث میشود بعضا کرونا دلتا را با سرماخوردگی اشتباه بگیریم.
یکی از علائمی که بسیار کمتر در مبتلایان به گونه دلتا به چشم میخورد، از دست دادن حس بویایی است که در ردههای پایین برای این سویه قرار دارد.
این موضوع میتواند دلایل مختلفی داشته باشد. در ابتدا دادهها بیشتر مربوط به بیماران بستری شده در بیمارستان بودند که مسلما علائم شدیدتر را تجربه میکردند. پس از گذشت زمان و واکسیناسیون افراد مسن و البته اینکه گونه دلتا بیشتر افراد جوان را درگیر میکند، بیماران علائم ملایمتری را تجربه میکنند.
علاوه بر این، با یک جهش در ویروس روبهرو هستیم که میتواند مشخصاتش را تغییر دهد. با این وجود هنوز بطور دقیق نمیتوانیم بگوییم چرا علائم در گونه دلتا کووید-۱۹ تغییر کرده است. در حال حاضر همچنان به پژوهشهای بیشتر درباره این گونه نیاز داریم، با این حال دادههای اولیه حاکی از آن هستند که علائم این سویه مشابه سرماخوردگی است.


با توجه به این موضوع، شاید افراد مبتلا به کرونا تصور کنند که تنها سرما خوردهاند و آن را چندان جدی نگیرند، در نتیجه افراد بیشتری را به این بیماری کشنده مبتلا کنند. چنین اشتباهی و البته سرعت شیوع بالاتر، اهمیت واکسیناسیون را بیش از پیش افزایش میدهد.
تاثیر واکسن روی گونه جدید کرونا
راهحل کنونی برای مقابله با کرونا، واکسیناسیون گسترده است، هرچند با قرنطینه و رعایت مواردی مانند حفظ فاصله اجتماعی میتوان از شیوع بیشتر جلوگیری کرد، اما برای بازگشت جهان به وضعیت عادی باید با تزریق واکسن به مصونیت جمعی دست پیدا کرد.
حالا که گونه دلتا در کشورهای مختلف غالب شده و به سرعت به کشورهای بیشتری هم راه پیدا میکند، سوال مهم این است که واکسنهای کنونی میتوانند از ما در برابر این گونه محافظت کند یا خیر؟
اکثر کارشناسان به این موضوع باور دارند که واکسنهای مطرح کنونی چنین توانایی را دارند و میتوانند از ما در برابر علائم شدید محافظت کنند و مانع از بستری شدن در بیمارستان شوند.
به گفته یکی از دانشمندان ارشد سازمان بهداشت جهانی به نام «سومیا سوامیناتان»، پژوهشها در دنیای واقعی از محافظت مناسب واکسنها در برابر بیماری شدید خبر میدهند:
«پژوهشهایی که در دنیای واقعی روی اثربخشی چندین واکسن انجام شده، نشاندهنده محافظت مناسب آنها از افراد بخصوص در برابر علائم شدید است. مهمترین و اصلیترین اولویت کنونی، گسترش پوشش واکسیناسیون در تمام کشورهاست.»
اجازه دهید به سراغ پژوهشها و تحلیلها برویم. پژوهشی که توسط سرویس بهداشت عمومی بریتانیا در ماه گذشته میلادی با بررسی ۱۴,۰۱۹ مورد ابتلا به گونه دلتا منتشر شد، نشان داد که واکسن فایزر/BioNTech و آکسفورد/آسترازنکا به ترتیب تا ۹۶ و ۹۲ درصد از بستری شدن در بیمارستان جلوگیری میکنند، البته این آمارها مربوط به تزریق دو دوز واکسن میشوند.
فایزر دوباره تایید کرده که واکسن توسعه یافته توسط این کمپانی روی گونه دلتا کارایی دارد، مخصوصا پس از تزریق دوز سوم. البته هنوز درباره دوز سوم مطمئن نیستیم و دانشمندان نمیدانند تا چه اندازه نیاز به تزریق این دوز داریم. فایزر از ماه آینده شروع به آزمایش آن روی گونه دلتا خواهد کرد.


بیش از نیمی از جمعیت بریتانیا بطور کامل واکسینه شدهاند و گونه دلتا هم در این کشور غالب است، اما نرخ مرگ و میر در مقایسه با روزهایی که این کشور شدیدا با کووید-۱۹ درگیر بود، بسیار کمتر است. این نرخ حالا به ۰.۰۸۵ درصد رسیده که ۲۰ برابر کمتر از دوران اوج است.
با این وجود، هنوز درباره کارایی واکسنها مطمئن نیستیم. پژوهشی در ماه مه در بریتانیا نشان داد که تزریق دو دوز واکسن فایزر تا ۸۸ درصد میتواند از بروز گونه علائمدار کرونا دلتا جلوگیری کند. اما یک ماه بعد، محققان اسکاتلندی این عدد را به ۷۹ درصد کاهش دادند.
چند روز پیش پژوهشگران کانادایی اعلام کردند که واکسن فایزر تا ۸۷ درصد در برابر ابتلا به سویه دلتا کووید-۱۹ کارایی دارد که تفاوت چندانی با ۸۹ درصد گونه آلفا ندارد. با این حال برخی کشورها در تحقیقات حتی کارایی ۶۴ درصد را هم گزارش کردهاند.
علت تفاوت کارایی واکسنها در پژوهشها
دلایل مختلفی میتواند برای چنین تفاوتی وجود داشته باشد. در ارزیابیهای واقعی، با سختیهای زیادی روبهرو هستیم. برای مثال در طول آزمایشها دانشمندان مشارکتکنندگان را انتخاب کرده و افرادی که واکسن یا دارونما دریافت میکنند را انتخاب میکنند تا بتوانند کارایی واکسن را مورد بررسی قرار دهند.
تا اینجای کار مشکلی وجود ندارد، اما زمانی که کمپین واکسیناسیون شروع بکار میکند، دانشمندان دیگر کنترل چندانی روی افراد ندارند و عوامل مختلفی میتوانند منجر به ابتلا به بیماری شوند، بنابراین رسیدن به نتیجه نهایی دشوار میشود.


علاوه بر این، برای برخی واکسنها اصلا دادهای مبنی بر آزمایش در دنیای واقعی وجود ندارد و دانشمندان مجبورند به سراغ تستهای آزمایشگاهی بروند. در این پژوهشها، محققان از خون افراد واکسینه شده برای تخمین کارایی واکسن در برابر گونه جدید استفاده میکنند.
عملکرد آزمایشگاهی واکسنها
یکی از این واکسنها، ساخت شرکت مدرنا است. این کمپانی میگوید که در تستهای آزمایشگاهی به این نتیجه رسیده که واکسنش تا ۲ برابر کمتر آنتیبادی خنثیکننده در مقایسه با سویه اصلی ایجاد میکند، با این حال نتایج همچنان دلگرمکننده هستند. به گفته این شرکت، این نتایج از اثربخشی واکسن آنها روی گونه دلتا کرونا حکایت دارند.
جانسون و جانسون، دیگر سازنده واکسن میگوید محصولش در برابر گونه دلتا عملکرد بهتری در مقایسه با بتا دارد، گونهای که اولین بار در آفریقای جنوبی شناسایی شد. با این وجود جانسون و جانسون آمار دقیقی در اختیار عموم قرار نداده و تنها به مراقبت بادوام و پایدار در برابر این گونه اشاره کرده است.


شرکت روسی سازنده واکسن کرونا اسپوتنیک وی هم ادعا کرده که اثربخشی واکسنش روی گونه دلتا بیشتر از هر واکسن دیگری است، البته مدرکی برای این ادعا منتشر نکرده است.
چندین دانشمند چینی هم میگویند که واکسنهای این کشور در مقایسه با گونههای قبلی، اثربخشی کمتری روی سویه دلتا کووید-۱۹ دارند، البته جزئیات کمی در این زمینه موجود است. برای مثال سخنگوی سینواک در گذشته گفته بود که نتایج اولیه مبتنی بر نمونههای خون نشاندهنده کاهش سه برابری آنتیبادیهای خنثیکننده هستند.


با وجود چنین نتایجی، برخی دانشمندان نسبت به اثربخشی واکسنها روی این گونه جدید محتاط هستند. برای مثال «پیتر انگلیش»، متخصص سلامت عمومی به این موضوع اشاره دارد که اگرچه واکسنها شاید بتوانند از بستری شدن در بیمارستان جلوگیری کنند، اما اطلاعات بسیار کمی درباره اثربخشی آنها روی سرایت بیماری داریم.
باید منتظر نتایج پژوهشهای بیشتری بمانیم تا ببینیم چگونه میتوان با گونه جدید این بیماری مقابله کرد. با این حال، واکسیناسیون همچنان بهترین راهحل است چرا که حتی اگر نتواند از سرایت این گونه جلوگیری کند، مانع از بستری شدن در بیمارستان و فشار به سیستم درمانی میشود. بنابراین کشورها باید با سرعت بیشتری عموم جمعیت را در برابر کرونا واکسینه کنند.
منبع:دیجیاتو


کسب قهرمانی مقتدرانه دوگانه زنجان در رقابتهای قهرمانی جوانان کشور


پرداخت ۱۵۰ هزار میلیارد تومان از مخابرات به دولت پس از خصوصی سازی


۵۷ هزار نفر واجد شرایط اولیه دریافت مسکن در زنجان


هوای شهر زنجان در وضعیت خطرناک قرار گرفت


افزایش واردات و صادرات راه آهن شمالغرب


با حمایت عملیاتی دولت از اپراتورها امیدوار به توسعه شبکه فیبر نوری هستیم


جوانان در تولید دانش بنیان دستی های گره گشا در حوزه های اقتصادی تولیدی دارند


برداشت بی رویه گیاهان کوهی ، عامل تخریب منابع طبیعی


بروزرسانی محل سکونت و مالکیت در سامانه املاک و اسکان


برنامه های گسترده فرهنگی در حاشیه راهپیمایی روز قدس اجرا می شود
برترین ها
- اقتصاد1 هفته پیش
صدور و اعطای اولین پروانه بهرهبرداری بوتیک هتل زنجان
- اقتصاد1 هفته پیش
زنجانیها فرصت طلایی اخذ تسهیلات بانکی خود مالکین را از دست ندهند
- فناوری اطلاعات1 هفته پیش
پیام هولین ژاؤو، دبیرکل اتحادیه جهانی مخابرات / به مناسبت روز جهانی مخابرات۲۰۲۲
- اجتماعی1 هفته پیش
نوزاد 35 روزه کوچک ترین عضو داوطلب هلال احمر زنجان شد
- اجتماعی1 هفته پیش
ارائه رویکرد انگیزشی برای آحاد مردم بدون فیلتر صورت گیرد
- اقتصاد1 هفته پیش
شعله های امید در راه روستاهای باقی مانده زنجان
- فناوری اطلاعات1 هفته پیش
حمایت از ایجاد واحد تاد در پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات زنجان
- اجتماعی1 هفته پیش
آزمون کتبی جذب و تربیت مدرس کانون زبان ایران در زنجان