فناوری اطلاعات
آغاز کودتا علیه اینماد؛ پرداخت یارها میخواهند با اعتبار خودشان پیش بروند
موضوع اجباری و الزامی شدن اینماد از پرحاشیهترین و دردسرساز ترین دغدغههای اکوسیستم نوآوری کشور در یک سال گذشته بود. حالا پرداختیارها به شیوهای متفاوت با آن مواجه شدند. پیش از آنکه اینماد کسبوکارشان را از بازار کار حذف کند، این بار در اقدامی متفاوت خود تصمیم به حذف اینماد از صفحه اول سایت خود کردند. این نخستین نافرمانی اجتماعی اکوسیستم است که به دست پرداختیارها رخ داده است.
منتشر شده
6 ماه پیشدر
توسط
n.rasouli1988

به گزارش پایگاه خبری فناوری اطلاعات زنجان،اقدامی که شاید بتوان آن را جدیترین واکنش اکوسیستم در چند سال اخیر به تصمیمات ناگهانی نهادهای حاکمیتی دانست. زرینپال و جیبیت اولین گام را برداشتند و حالا دیگر شاهد حذف اینماد از صفحه نخست تعداد بیشتری از کسبوکارها هستیم. این روند در حالی است که اظهاراتی درباره پیمانکاری اینماد توسط شرکتی که خود یکی از فعالان کسبوکارهای حوزه پرداخت است نیز مطرح شده.
یک واکنش اجتماعی به اجباری غیر قانونی
مدیرعامل جیبیت و رئیس هیاتمدیره انجمن فینتک که از ابتدای اجباری شدن جریان اینماد مخالفت خود، انجمن فینتک و دیگر پرداختیارها را نسبت به این موضوع اعلام کرده بود، نیز اعلام کرد اینماد توسط پشتیبانی فنی جیبیت از این سایت حذف شده است. او اعتبار جیبیت را حاصل فعالیت این کسبوکار و نه اینماد اجباری میداند.


«مهدی شریعتمدار» در پاسخ به این پرسش که آیا حذف اینماد تصمیمی به دلیل مشکلات فنی ایجاد شده از طرف آن بوده است، گفت: «بر اساس بررسیها تیم فنی و همه مشکلاتی که اینماد ایجاد کرده بود تصمیم به حذف آن گرفته شد. البته ما در جیبیت اینماد را از ابتدا روی صفحه اصلی قرار نداده بودیم.»
وی در ادامه توضیحات خود با تاکید بر اینکه حذف اینماد یک اقدام جمعی توسط کسبوکارهای اینترنتی است، گفت: «بخش خصوصی شفاف اعلام کرده که ما مشکلات بزرگتری نسبت به اینماد را باید مدیریت کنیم و تا امروز هم اعتبار کسبوکارمان حاصل اینماد نبوده است. از همین رو دلیلی برای استفاده از اینماد اجباری وجود ندارد.»
تلاش کسبوکارهای اینترنتی برای نشان دادن یک اشتباه
شریعتمدار در پاسخ به این پرسش که آیا همهگیری حذف اینماد توسط کسبوکارها از صفحه اول وبسایتها میتواند حساسیت لازم نهادهای مسئول را افزایش دهد، گفت: «امیدواریم که اتفاقی شکل بگیرد و مجلس و مرکز توسعه تجارت الکترونیکی متوجه بیثمر بودن این اجبار و البته غیرقانونی بودن آن بشوند. ما وظیفه خود میدانیم که این موضوع را علنی کنیم. همه گیر شدن حذف اینماد حداقل توجه مجلس را جلب میکند.»
وی با اشاره به اینکه نمایندگان مجلس با این اقدام نسبت به مشکلاتی که ما به شکل اجرایی با آن مواجه هستیم، خواهند شد، گفت: «بعد از ارتباطی که با مجلس برقرار شد، بخش خصوصی پیشنهادهای خود را برای مجلس ارسال کرد و در حال حاضر امیدواریم فرایند بررسی این پیشنهادات با سرعت و توجه بیشتری مورد پیگیری قرار بگیرد.»
شریعتمدار: تسهیل کافی نیست
شریعتمدار با توضیح درباره این موضوع که تا امروز شاهد واکنشهایی برای بهبود شرایط اینماد بودهایم، اما این موضوع خواست و نیاز نهایی کسبوکارهای الکترونیکی نیست، گفت: «هیچ واکنشی برای توقف اجباری شدن اینماد وجود نداشته است. این در حالی است که مشکل اصلی بخش خصوصی اضافه شدن اینماد به عنوان یک سد به سدهای قبلی است.»
او با اشاره به اینکه اینماد مجوزی روی همه مجوزها اضافه شده است، گفت: «هیچ قانون بالادستی برای اجباری شدن اینماد وجود ندارد و تلاش مرکز توسعه تجارت الکترونیکی برای اجباری شدن اما تسهیل دریافت اینماد هیچ تضمینی برای آینده نمیدهد. با توجه به رویکرد مرکز توسعه تجارت الکترونیکی این امکان وجود دارد که دو سال دیگر فضا سختتر از امروز شود.»
به گفته او زمانی که به یک نهاد خاص چنین اختیار تامی داده شود، منجر به ناکارامدی خواهد شد. این روند انحصاری فسادآور است و یک امضا طلایی است علیه کسبوکارها است.
او در پاسخ به این پرسش که چقدر امکان فرسایشی شدن این روند وجود دارد و کسبوکارها تا چه نقطهای امکان تعامل با اینماد را دارند، گفت: «به هر حال احتمال فرسایشی شدن این ارتباط وجود دارد. از همین رو است که ما خواهان ورود مجلس هستیم. به هر حال این روند غیرقانونی است و قانون گذار این وظیفه را به سامانه دیگری تحت عنوان سامانه G4B (درگاه ملی مجوزهای کشور) داده است. این سامانه بلوغ و مطلوبیت کافی را از نظر کسبوکارها دارد.»
نمادی برای اعتماد، اما کند
مدیرعامل زرینپال در پاسخ به این پرسش که آیا اینماد به لحاظ فنی سایت زرینپال را با مشکلی مواجه کرده بود که تصمیم نهایی حذف آن از سایت شد، گفت: «اینماد به شدت کند بود و این مشکل چندین و چند بار گزارش شده بود. هیچ پاسخی دریافت نکردیم و در نهایت برای بهرهوری بهتر کاربران زرینپال اقدام به حذف آن کردیم.»


«مصطفی امیری» با تاکید بر اینکه نماد اعتماد در دنیا خودش یک کسبوکار است و در ایران به یک جریان درون سازمانی تبدیل شده است، ادامه داد: « ما از طرف زرینپال دوبار در سامانه شفافیت سوال طرح کردیم و خواستار اطلاع از جزئیات روند کاری پیمان کارهای نماد و شرح کاری آنها شدیم. در نهایت گزارش هایی به دست آوردیم که بر اساس آن ممکن است از سرویس BOT استفاده شده باشد.»
امیری با اشاره به اینکه مدل کار پیمانکار معرفی شده به شدت نگران کننده است، گفت: «وضعیت فعلی نشان دهنده این است که شرکت مگفا پیمانکار است. این که شرکتی که خودش پرداختیاری دارد و اینکه قصد دارد در آینده با دیتا چه کند، برای ما بسیار نگران کننده است. البته این نگرانی ها ممکن است زاده ذهن ما باشد و آنها در نهایت دسترسی هم به اطلاعات نداشته باشند. اما به دلیل همین نگرانیها بهتر است که شفاف بگویند ماجرا چیست.»
جدالی برای اعتبار و اعتماد
مدیرعامل زرین پال در پاسخ به این پرسش که اگر روند حذف اینماد از طرف کسبوکارها همهگیر شود و در مراحل بعد سایر کسب و کارها اینماد را حذف کنند، آیا اجباری شدن آن با تغییری مواجه خواهد شد، گفت: «نماد اعتماد تمامی اعتبارش را از کسبوکارها دارد و اگر این جدال تبدیل به یک دعوای جدی شود نتایج خوبی نخواهد داشت.»
امیری در ادامه گفت: «امیدواریم این مسئله به عنوان مشکل فنی و کسب و کاری مورد بررسی قرار بگیرد. ما همواره شفاف اعلام کردهایم که هیچ کس مخالف اینماد نیست. مسئله در شرایطی است که اختلال پیش آمده است. از همین رو برای حل این اختلال گزینه بهتر، برون سپاری اینماد به بخش خصوصی توانمند یا به هر حال حل کردن مشکلات آن است.»
مدیرعامل زرینپال همچنین با انتقاد از روند زور و اجبار از طرف اینماد گفت: «به هر روی زمانی که بازوی اجبار هم وجود داشته باشد نتایجی از این دست و مقاومت کسبوکارها خیلی هم دور از ذهن نبود.»
سکوت مرکز توسعه تجارت الکترونیکی در مقال حذف اینماد


او همچنین در پاسخ به این پرسش که آیا تا این لحظه زرینپال با واکنشی از طرف مرکز توسعه تجارت الکترونیکی یا شاپرک برای حذف اینماد مواجه شده یا خیر، گفت: «ما خودمان را برای برخوردهای ناگهانی آماده کردهایم و امیدواریم با این مسئله احساسی برخورد نشود. مشکل فنی تا امروز حل نشده و از سویی دیگر بخشی از مشکل ما هم مرتبط با موضوع اجبار اینماد است.»
به گفته او مجلس هم این اجبار را مغایر سیاستهای تدوین شده میداند. از همین رو اگر احساسی نگاه نشود و موضوع را بررسی کنند موجب بهبود شرایط و رفع دغدغه بخش قابل توجهی از جریان کسبوکار الکترونیکی کشور خواهد شد.
امیری همچنین با اشاره به اینکه اینماد به صورت اختیاری فعالیتی درست است و بحث این است که باید به بخش خصوصی سپرده شود و دریافت آن هم اختیاری باشد، گفت: «بهتر بود اصول و ضوابطی برای واگذاری این روند به بخش خصوصی نوشته میشد. باید این موضوع را پذیرفت که مدلهای ارجاع شده به بخش خصوصی همواره نتایج خوبی داشتهاند.»
مدیرعامل زرینپال با تائید اینکه اجباری شدن اینماد در تصمیم این پرداختیار برای حذف اینماد تاثیر داشته است، گفت : «به نظر ما این کسب و کارها هستند که به اینماد اعتبار می دهند. اعتبار اینماد حاصل تلاش شرکتهاست.»
آیا پایان خوش در انتظار کسبوکارهاست؟
اینماد نزدیک به ۱۰ سال است که برای کسبوکارهای اینترنتی تعریف شده و یک سال اخیر پرحاشیهترین روزهای خود را گذرانده است. الزامی شدن آن با مخالفت جدی کسبوکارها همراه است و هرقدر پافشاری بر مخالفت با آن بیشتر شده از سوی دیگر پافشاری مرکز توسعه تجارت الکترونیکی و شاپرک افزایش پیدا کرده است.
حالا شائبه پشتیبانی شرکتی که اتفاقا خود در حوزه پرداختیاری هم فعال است و پشتیبانی اینماد را هم انجام میدهد، نگرانی پرداختیارها را بیشتر کرده است. هرچند اطلاعات دقیقی درباره این موضوع در دست نیست، اما سکوت و عدم شفافسازی نهادهای مسئول فضا را بیشتر خاکستری کرده و انتظار برای شفافسازی هر روز بیشتر از گذشته است.


شاید دوست داشته باشید
فناوری اطلاعات
قانون جهش تولید دانشبنیان به دولت ابلاغ شد
رئیس مجلس قانون جهش تولید دانشبنیان را به دولت ابلاغ کرد.
منتشر شده
3 روز پیشدر
۳۱ اردیبهشت , ۱۴۰۱توسط
n.rasouli1988

به گزارش پایگاه خبری فناوری اطلاعات زنجان،محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس، در نامهای قانون جهش تولید دانش بنیان را برای اجرا ابلاغ کرد. این طرح اواخر فروردین امسال بهتصویب نمایندگان رسید. این طرح قرار است بخشی از قوانین حمایت از شرکتها و مؤسسات دانشبنیان و تجاری سازی نوآوریها و اختراعات مصوب سال ۱۳۸۹ را اصلاح کند.
بر ایناساس شورای راهبری فناوریها و تولیدات دانشبنیان به ریاست رئيسجمهوری جایگزین شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری میشود.
در این شورا، قرار است سیاستهای کلان در حوزه حمایت از شرکتها و مؤسسات دانشبنیان تصویب شود. البته در این رابطه مخالفانی هم وجود داشت که معتقد بودند بهتر است شورای جدیدی شکل نگیرد و درعوض این وظایف قانونی به معاونت علمی و فناوری سپرده شود.
یکی دیگر از نکات مهم این است که قوه قضاییه مکلّف شده بهمنظور رسیدگی به تمامی اختلافها در زمینههای علمی و فناوری بین اشخاص (شامل حقیقی و حقوقی)، فناوران و نخبگان، شعبه یا شعب تخصصی در شوراهای حل اختلاف و دادگاهها تشکیل دهد.
براساس این قانون ارزشگذاری داراییهای نامشهود شرکتهای نوپا نیز بهرسمیت شناخته میشود. بسیاری امیدوار هستند با این قانون مشکل استارتاپها برای ورود به بورس حل شود.
این طرح پس از تصویب در مجلس، برای اصلاح برخی عبارات چند بار بین شورای نگهبان و مجلس در رفتوآمد بود تا اینکه ۲۱ اردیبهشت شورای نگهبان آن را تأیید کرد.
امروز، ۳۱ اردیهشتماه، هم قالیباف در نامهای این قانون را برای اجرا به ابراهیم رئیسی ابلاغ کرد. براساس قانون، رئیسجمهور ۵ روز فرصت دارد تا این قانون را به دستگاه اجرایی ابلاغ کند.
فناوری اطلاعات
دکتر زارعیان از واگذاری ۱۰۰ هزارپورت ADSL در تمامی مناطق خبر داد
معاون تجاری ومشتریان شرکت مخابرات ایران در نشست هم اندیشی و تقدیر از فعالان عرصه ارتباطات و تببین اهداف و رویکردهای جدید شرکت مخابرات با تاکید برا اینکه عزم جدی در واگذاری ADSL وجود دارد تصریح کرد : هفته آینده واگذاری ۱۰۰ هزارپورت ADSL که به صورت بیت استریم پیش بینی شده است را به تمامی مناطق ابلاغ می کنیم .
منتشر شده
4 روز پیشدر
۳۰ اردیبهشت , ۱۴۰۱توسط
n.rasouli1988

به گزارش پایگاه خبری فناوری اطلاعات زنجان،در نشست هم اندیشی یک روزه ای که در مشهد مقدس با حضور مدیران ارشد شرکت مخابرات، اعضای هیات مدیره و مدیران استانهای سراسر کشور برگزار شد دکتر زارعیان و معاون تجاری شرکت مخابرات ایران با بیان این مطلب و با اشاره به اینکه یکی از برنامه های جدی ما در سال جاری واگذاری ADSL به صورت بیت استریم است افزود: برای مناطقی که عملکرد خوبی در زمینه این واگذاری ها داشته باشند طرح تشویقی در نظر گرفته شده است . امیدواریم که این ۱۰۰ هزار پورت زودتراز موعد مقرر به نتیجه برسد و ما بتوانیم تعداد پورت را بالا ببریم .
وی با بیان اینکه مصوبه بیت استریم از سال ۱۳۹۶ تصویب شد و به دلایل مختلف از جمله مشکلاتی در در قرارداد و در خود مصوبه موجب طولانی شدن اجرا آن شد گفت : در بحث واگذاری به صورت بیت استریم هم شرکت های FCP وهم شرکت های Servco فعال که در گذشته عملکرد خوبی داشته اند را مد نظر قرار دادیم . و تا کنون برای تحقق این امر با ۸ شرکت FCP قرارداد امضا شد . همچنین برای مشارکت دیگر شرکت های Servco فراخوان همکاری داده شد .
معاون تجاری و مشتریان شرکت مخابرات ایران افزود : برنامه سال جاری مخابرات در بحث ارایه سرویس مبتنی بر همکاری مشترک با همه شرکت های فعال در حوزه ITاست .
فناوری اطلاعات
وجود ارتباطات و فناوری اطلاعات باعث شده تا کسب و کارها از محدودههای جغرافیایی نیز فراتر روند
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان زنجان گفت:از زمان شیوع ویروس کرونا، همه بر نمود واقعی ICT در حوزه توسعه کسب و کارها شاهد بودند و مشخص شد که این حوزه چه میزان میتواند حتی کسب و کارهای سنتی را گسترش دهد و چه میزان میتواند در توسعه و شناساندن کسب و کارها کمک کند و وجود ارتباطات و فناوری اطلاعات باعث شده تا کسب و کارها از محدودههای جغرافیایی نیز فراتر روند
منتشر شده
6 روز پیشدر
۲۸ اردیبهشت , ۱۴۰۱توسط
n.rasouli1988

به گزارش پایگاه خبری فناوری اطلاعات زنجان،حامد سرائی به مناسبت هفته ارتباطات، با بیان اینکه حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات تبدیل به بخش تفکیکناپذیر از زندگی شخصی افراد و کسب و کارها شده است، اظهار کرد: نقش ارتباطات و فناوری اطلاعات را میتوانیم به چند بخش، نقش حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات در توسعه کسب و کارها، در حوزه بهرهوری و بهبود روند انجام کارها و حوزه دولت الکترونیک با عنوان نمود مطلوب از بکارگیری حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات در حوزههای اجرایی، اجتماعی و مدیریتی، تقسیم کرد.
وی افزود: از زمان شیوع ویروس کرونا، همه بر نمود واقعی ICT در حوزه توسعه کسب و کارها شاهد بودند و مشخص شد که این حوزه چه میزان میتواند حتی کسب و کارهای سنتی را گسترش دهد و چه میزان میتواند در توسعه و شناساندن کسب و کارها کمک کند و وجود ارتباطات و فناوری اطلاعات باعث شده تا کسب و کارها از محدودههای جغرافیایی نیز فراتر روند.
این مسئول با بیان اینکه یکی از ویژگیهای حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات توسعه کسب و وکارهای تخصص محور است، تصریح کرد: شاید در نگاه اول تصور کنیم با توسعه حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات کسب و کارهای مبتنی بر سطوح پایین کاری از بین میرود، اما براساس بررسیهای صورت گرفته به ازای حذف هر فرصت اشتغال با تخصص پایین ۲.۵ فرصت اشتغال با تخصص بالا ایجاد می شود و این حوزه به توسعه کسب و کارهای تخصص محور کمک کرده و محدودیت زمانی کسب و کارها را از بین بردهاست.
سرائی با اشاره به اینکه زمینه دیگری که ICT برای کسب و کارها ایجاد کرده بهبود فضای کسب و کار است که کسب و کارها میتوانند در کوتاهترین زمان و با سادهترین روش مجوزهای لازم برای شروع یا تمدید کسب و کار خود را به دست آورند که به واسطه زیرساختهای دولت الکترونیک فراهم میشود، ادامه داد: ICT در رفع موانع پیش روی کسب و کارها نیز موثر است. همچنین این حوزه در اقتصاد هم نمود زیادی دارد و رویکردی که درحال پیشروی است و در کشورهای پیشرفته هم انجام میگیرد حرکت از سوی اقتصاد سنتی به سمت اقتصاد دیجیتال است.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان زنجان با بیان اینکه درحال حاضر ICT در بسیاری از کسب و کارها ورود و رسوخ کرده و اگر ICT را از کسب و کارهای متعدد جدا کنیم شاید دیگر آن کیفیت و کارایی لازم را نداشته باشند، همانند نقش این حوزه در صنعت، کشاورزی، گردشگری، عنوان کرد: استفاده از ظرفیت ICT در حوزه کشاورزی و حرکت به سمت کشاورزی هوشمند موجب مصرف بهینه آب میشود. همچنین در کسب و کارهای گردشگری نیز استفاده از ظرفیت این حوزه علاوه بر جذب گردشگر از داخل کشور، امکان جذب گردشگر از خارج کشور را نیز فراهم کردهاست.
این مسئول با بیان اینکه هدف مطلوب در استفاده از ظرفیت ICT در دولت الکترونیک یعنی شهروندان و کسب و کارها از محل زندگی یا کار خود بدون نیاز به مراجعه به سازمانهای دولتی بتوانند خدمات خود را به راحتی و در سریعترین زمان ممکن دریافت کنند که باعث بهبود رفاه اجتماعی و ارتقای ارزش اجتماعی میشود، گفت: اگر دولت الکترونیک به درستی محقق شود دستاوردهای خیلی خوبی همانند افزایش شفافیت عملکرد دستگاههای دولتی، پاسخگویی به موقع دستگاهها، توسعه نواوری برای کسب و کارهای خصوصی و.. خواهد داشت که با اهمیت است.
وی با اشاره به اینکه طی سه سال گذشته توسعههای زیادی در حوزه ارتباطات و اینترنت در استان داشتهایم و درحال تلاش برای رسیدن به شرایط مطلوبتر نیز هستیم، خاطرنشان کرد: بهرهبرداری از بستر ICT در استان بسیار مهم است که کسب و کارها میتوانند از آن استفاده کنند و در تلاشیم به واسطه حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات به توسعه اقتصاد بخشهای محروم جامعه با کمک بخش خصوصی در روستاها بپردازیم که توسعه کسب و کارهای روستا محور به واسطه فضای مجازی موجب میشود جوانان روستایی بتوانند از دل روستا به کسب و کارهای ارزنده و پر رونقی دست یابند و محرومیت از روستا و شهرهای محروم مرتفع شود.


کسب قهرمانی مقتدرانه دوگانه زنجان در رقابتهای قهرمانی جوانان کشور


پرداخت ۱۵۰ هزار میلیارد تومان از مخابرات به دولت پس از خصوصی سازی


۵۷ هزار نفر واجد شرایط اولیه دریافت مسکن در زنجان


هوای شهر زنجان در وضعیت خطرناک قرار گرفت


افزایش واردات و صادرات راه آهن شمالغرب


با حمایت عملیاتی دولت از اپراتورها امیدوار به توسعه شبکه فیبر نوری هستیم


جوانان در تولید دانش بنیان دستی های گره گشا در حوزه های اقتصادی تولیدی دارند


برداشت بی رویه گیاهان کوهی ، عامل تخریب منابع طبیعی


بروزرسانی محل سکونت و مالکیت در سامانه املاک و اسکان


برنامه های گسترده فرهنگی در حاشیه راهپیمایی روز قدس اجرا می شود
برترین ها
- اقتصاد1 هفته پیش
صدور و اعطای اولین پروانه بهرهبرداری بوتیک هتل زنجان
- اقتصاد1 هفته پیش
زنجانیها فرصت طلایی اخذ تسهیلات بانکی خود مالکین را از دست ندهند
- فناوری اطلاعات1 هفته پیش
پیام هولین ژاؤو، دبیرکل اتحادیه جهانی مخابرات / به مناسبت روز جهانی مخابرات۲۰۲۲
- اجتماعی1 هفته پیش
نوزاد 35 روزه کوچک ترین عضو داوطلب هلال احمر زنجان شد
- اجتماعی1 هفته پیش
ارائه رویکرد انگیزشی برای آحاد مردم بدون فیلتر صورت گیرد
- اقتصاد1 هفته پیش
شعله های امید در راه روستاهای باقی مانده زنجان
- فناوری اطلاعات1 هفته پیش
حمایت از ایجاد واحد تاد در پارک فناوری اطلاعات و ارتباطات زنجان
- اجتماعی1 هفته پیش
آزمون کتبی جذب و تربیت مدرس کانون زبان ایران در زنجان