گام های عملیاتی برای حمایت از کسب و کارهای اقتصاد دیجیتال
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان زنجان از تصویب «آئیننامه حمایت از سکوها و کسب و کارهای اقتصاد دیجیتال» و راه اندازی مرکز تماس به شماره 1649 و تارنمای به نشانی https://1649.ir به عنوان گام های اجرایی برای حمایت از کسب و کارهای اقتصاد دیجیتال نام برد.

به گزارش پایگاه خبری فناوری اطلاعات زنجان،در پی تصویب «آئیننامه حمایت از سکوها و کسب و کارهای اقتصاد دیجیتال» که در آبان ماه به تصویب کارگروه ویژه اقتصاد دیجیتال رسید، سرایی از قابلیت ها و ظرفیت های ایجاد شده در این زمینه گفت.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان زنجان با اشاره به این که بر اساس برنامه ریزی کلان کشور، سهم اقتصاد دیجیتال تا سال 1404 به میزان 10درصد تولید ناخالص ملی در نظر گرفته شده است از این رو لازم است با اقدامات حمایتی کسب و کارها بتوانند تحولاتی را در بازار، سودآوری و کارایی ایجاد کنند.
سرایی با اشاره به سخنان رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران به عنوان مجری عملیاتی آیین نامه گفت، بر اساس «آئیننامه حمایت از سکوها و کسب و کارهای اقتصاد دیجیتال» دامنه حمایتی از سکوها و کسب و کارها گسترده است هرچند برای سکوهای خارجی امکان انجام عملیات بانکی وجود ندارد ولی در سکوهای داخلی این امکان وجود دارد و خدمات کیف پول الکترونیکی، رمز ارز ریالی، استفاده از حساب امانی و سایر موارد برای طرفین وجود دارد. از مزیت های دیگر در نظر گرفته شده معافیتهای مالیاتی برای افرادی که در این سکوها به فعالیت میپردازند است و بر اساس احکام مرتبط صادره توسط سازمان امور مالیاتی کشور در اوایل آذرماه، کسب و کارهایی که تا سقف 30 برابر مبلغ مالیات حقوق که حدود 184 میلیون تومان است، درآمد دارند معاف از مالیات هستند. آن دسته که مستلزم ثبت درآمد هستند نیز به صورت پلکانی میتوانند اقدام به پرداخت مالیات کنند.
وی افزود بر اساس این آیین نامه، از دیگر حمایتهای در نظر گرفته شده، بستههای تبلیغاتی است که این بستهها از یک سو توسط رسانه ملی به سکوها ارائه میشود و از سوی دیگر، سکوها بستههای تبلیغاتی خود را در اختیار کسب و کارها قرار میدهند. تامین زیرساختهای سخت افزاری و فنی برای سکوها، استفاده از ظرفیتهای شرکت ملی پست و خدمات لجستیکی برای حمل و نقل کالاها و اعطای تسهیلات از دیگر حمایتهای در نظر گرفته شده در این آئیننامه است.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان زنجان نوشت: به منظور ایجاد چارچوب تعاملی خوب میان کسب و کارها، بازرگاه ها یا سکوهایی که تا کنون برای میزبانی کسب و کارها مورد حمایت قرار گرفته اند عبارتند از: در حوزه آگهیهای اینترنتی شیپور، در حوزه تجارت اجتماعی روبیکا، در حوزه پیامرسانها ایتا و سروش پلاس و بازارگاههای حوزه کسب و کاری، کسبینو که در آینده قابلیت افزایش دارند. همچنین توسط سکوها به کسب و کارها، بارکد دوبعدی یا تیک سبز انجام می پذیرد که عاملی برای جلب و حصول اطمینان مشتری می باشد.
بر اساس این آیین نامه و به منظور رفع دغدغه فعالان کسب و کارهای مجازی به لحاظ اخذ مجوزهای شروع به کار خود، تمهید لازم اندیشیده شده است به طوری که فعالانی که بر روی این سکوها قرار بگیرند، مشابه این است که در درگاه ملی مجوزها ثبت شدهاند.
در راستای توسعه اقتصاد دیجیتال و با هدف حمایت از سکوها و کسب و کارهای اقتصاد دیجیتال، مرکز تماس به شماره 1649 و تارنمای به نشانی https://1649.ir راه اندازی شده است. وی در خصوص ظرفیت این مرکز تماس به عنوان یک پل ارتباطی برای ارائه نقطه نظرات، دریافت بازخورد و در صورت وجود، شکایات کسب و کارهای اینترنتی از سکوها بیان داشت. وی افزود تمهیدات حمایتی از کسب و کارهای مبتنی بر اقتصاد دیجیتال در دو قالب حمایت دستگاه ها و حمایت سکوها در نظر گرفته شده است که جزئیات هریک در تارنمای مذکور توضیح داده شده است. به طوری که در بخش حمایت دستگاه ها می توان به حوزه های زیر اشاره کرد:
1-ارائه خدمات مالی و پرداخت اعتباری
2-ارائه خدمات و تعرفه های تشویقی تبلیغاتی
3-ارائه تسهیلات به کسب و کارها
4-طرح های تخفیفی و تشویقی پست
5-تسهیل در احراز هویت و مجوز فعالیت
6-مشوقهای مالیاتی
همچنین در بخش حمایت سکوها می توان حوزه های زیر را ذکر نمود:
1-بازار الکترونیکی خرید و فروش
2-ارائه خدمات مالی و زیرساخت پرداخت
3-تبلیغات و اطلاع رسانی
سرایی افزود بنا به دیدگاه وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، برای اجرایی شدن مصوبات آییننامه حمایت از کسب و کارهای اقتصاد دیجیتال، درگاه و مرکز تماس 1649 می تواند به عنوان پل ارتباطی میان صاحبان سکوهای مشمول، صاحبان کسب و کارهای فعال و کاربران مراجعه کننده به این سکوها باشد.
لازم به ذکر است اطلاعات و محتوای این سامانه به تدریج و با طی شدن فرایند اجرایی طرح حمایت از کسب و کارهای اقتصاد دیجیتال، غنی تر شده و انشاء الله در آینده نزدیک به مرجع تخصصی این حوزه تبدیل خواهد شد