ترتیبات ابلاغ الکترونیک اوراق مالیاتی مشخص شد
مدیرکل امور مالیاتی استان زنجان با اشاره به دستورالعمل ترتیبات ابلاغ الکترونیکی اوراق مالیاتی صادره از سوی سازمان امور مالیاتی کشور گفت: بنا به این دستورالعمل چنانچه مودی ظرف ده روز از بارگذاری اوراق اقدام به رویت برگه های مالیاتی نماید به منزله ابلاغ واقعی به شخص مودی محسوب خواهد شد.

به گزارش پایگاه خبری فناوری اطلاعات زنجان، فیروز شکوری با اشاره به اینکه تمامی مودیان دارای ثبت نام در نظام مالیاتی که درخواست خدمات الکترونیکی را تائید و ارسال کرده اند، مشمول خدمات ابلاغ الکترونیکی اوراق مالیاتی می شوند،اظهار داشت: برای این دسته از مودیان، اوراق مالیاتی بلافاصله پس از صدور در سامانه های مالیاتی در حساب کاربری مودی بارگذاری و همزمان، پیامک اطلاع رسانی برای وی ارسال می شود.
مدیرکل امور مالیاتی استان زنجان ضمن بیان اینکه حسب واکنش مودی به اوراق بارگذاری شده، ابلاغ الکترونیک محقق و ضمن ارسال پیامک اطلاع رسانی مناسب برای مودی، تاریخ ابلاغ در اوراق و سامانه ها منعکس می شود گفت: چنانچه مودی ظرف ده روز که شامل روز بارگذاری برگه هم می شود با مراجعه به حساب کاربری خود نسبت به رویت اوراق بارگذاری شده اقدام نماید، به منزله ابلاغ واقعی به مودی محسوب شده و تاریخ رویت به عنوان تاریخ ابلاغ به شخص مودی در نظر گرفته خواهد شد.
شکوری در خصوص عدم مشاهده برگه توسط مودی اظهار داشت: چنانچه مودی ظرف ده روز به حساب کاربری خود مراجعه ننماید، روز یازدهم به عنوان تاریخ ابلاغ قانونی موضوع تبصره (1) ماده 203 ق.م.م در نظر گرفته خواهد شد و در صورتی که روز یازدهم مصادف با تعطیلات رسمی یا عمومی باشد اولین روز پس از تعطیلات مزبور به عنوان روز ابلاغ قانونی محسوب خواهد شد.
فیروز شکوری در خصوص اصالت اوراق بارگذاری شده در حساب کاربری مودی عنوان داشت: با توجه به یکتا و محرمانه بودن نام کاربری و گذرواژه ماموران مالیاتی برای ورود به سامانه های سازمان، صدور اوراق در سامانه در حکم امضای برگه توسط مامور مالیاتی مربوطه خواهد بود. لذا تا زمان پیاده سازی امضای الکترونیکی در سامانه های سازمان امور مالیاتی، اوراق بارگذاری شده در حساب کاربری مودی بدون امضای فیزیکی در تمام مراجع مالیاتی قابل قبول خواهد بود. همچنین امکان رویت تاریخ ابلاغ و اصالت سنجی سیستمی اوراقی که از طریق سیستم ابلاغ در اختیار مودی قرار گرفته است، با در نظر گرفتن قوانین و مقررات و رعایت محرمانگی اطلاعات، برای مراجع درون و برون سازمانی فراهم خواهد بود.
مدیرکل امور مالیاتی استان زنجان با اشاره به اینکه در صورتی که حساب کاربری مودی غیر فعال شود مودی از شمول ابلاغ الکترونیک خارج خواهد شد اظهار داشت: برای اشخاص حقیقی در صورت فوت مودی و برای اشخاص حقوقی در صورت ثبت انحلال آنها در مرجع ثبت شرکتها، حساب کاربری غیرفعال شده و اوراق مالیاتی این گروه از مودیان وفق مواد 203 الی 209 ق.م.م به صورت فیزیکی صورت خواهد گرفت.
شکوری خاطر نشان شد: غیر فعالسازی حساب کاربری به صورت خودکار توسط سیستم و بر مبنای اطلاعات روزانه دریافتی از سرویس متوفیان ثبت احوال و سرویس آگهی تغییرات ثبت شرکتها، انجام می گیرد. در صورت عدم امکان دریافت از سرویس های مذکور از مراجع ذیربط، اداره امور مالیاتی می تواند بر مبنای مدارک دریافتی از وراث متوفی یا مدیر تصفیه شرکت منحله، نسبت به غیرفعالسازی حساب کاربری مودی اقدام کند.
مدیرکل امور مالیاتی استان زنجان در خصوص اعتراض مودی به صحت ابلاغ الکترونیکی خاطر نشان شد: اعتراض به صحت ابلاغ الکترونیکی در دو مورد مجاز بوده و از طریق هیات موضوع ماده 216ق.م.م قابل رسیدگی خواهد بود: 1-مودی متکی بر دلایل و اسناد و مدارک معتبر اثبات نماید به دلیل عدم دسترسی به سامانه های رایانه ای و مخابراتی یا نقص در این سامانه ها از بارگذاری اوراق یا مفاد ابلاغ مطلع نشده است. 2-ابلاغ الکترونیکی در شرایطی انجام گرفته باشد که حساب کاربری مودی می بایست غیر فعال بوده و یا مودی از شمول ابلاغ الکترونیکی خارج شده باشد.
این مقام مسئول تاکید نمود: برای اشخاص ورشکسته در صورت وصول رای قطعی دادگاه مبنی بر ورشکستگی مودی، و نیز در صورت وصول آرای قطعی مراجع قضایی، تائیدیه سازمان پزشکی قانونی یا تائیدیه رسمی بیمارستانها و مراکز درمانی معتبر، چنانچه برای اداره امور مالیاتی محرز شود که مودی به دلیل مشکلات ذهنی یا جسمی قادر به استفاده از حساب کاربری خود نیست، اداره امور مالیاتی نسبت به غیرفعالسازی حساب کاربری مودی اقدام خواهد نمود و ابلاغ اوراق به این اشخاص نیز به صورت فیزیکی صورت خواهد گرفت.
در خاتمه مدیرکل امور مالیاتی استان زنجان خاطر نشان شد که دستورالعمل ترتیبات ابلاغ الکترونیکی اوراق مالیاتی از اول شهریورماه 1401 لازم الاجرا می باشد.